tirsdag, februar 18, 2020
Nyttig Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør...

Slik skal sushien egentlig spises – de fleste gjør det helt feil

-

Nordmenn elsker sushi. Men ifølge verdensmesteren i sushikokkelering, Vladimir Pak, spiser vi den japanske retten helt feil.

Sushi kommer i mange forskjellige versjoner. Sushi med laks, tunfisk, kamskjell og reker er de mest populære bitene her i Norge.

Men ifølge sushikokk og sushieksperten Vladimir Pak, spiser vi nordmenn sushi helt feil. Det er Nettavsien som har intervjuet Pak. Han har gått i lære i Japan, jobbet som sushikokk i over 20 år og i dag jobber han mot en Michelin-stjerne til  restauranten han driver i Vika i Oslo, «Omakase by Vladimir Pak».

Ifølge sushieksperten, er det flere ting vi bør gjøre annerledes for ikke å ødelegge de rene smakene i sushien.

For mye soyasaus

De fleste er glad i å dyppe sushien i soyasaus. Og med å dyppe, mener vi egentlig å drukne. Vi fyller som regel den lille skålen full av den salte sausen, og så putter vi biten halvveis eller helt nedi. Det er helt feil, sier er Vladimir Pak.

sushi
Kokken mener nordmenn bruker alt for mye soyasaus på Sushi. Foto: Canva

«Man må respektere folkene som lager soyasaus. Man kan ikke kaste bort soyasausen», sier han til Nettavisen.

En liten mengde soyasaus er nok. Og du skal dyppe fisken i soyaen, ikke risen. Så skal du spise biten opp ned, med fisken mot tungen.

Ingefær i soyasausen

«Noen putter ingefær i soyaen, men det er også feil», sier Pak til Nettavisen.

Ingefæren renser munnen mellom smakene, og man skal ta en liten bit før og etter hver bit man spiser.

En annen feil mange gjør, er å smøre chillimajones på sushibiten. Da ødelegger du maten så kraftig, at det ifølge Pak ikke kan kalles sushi lenger.

Og så skal man spise biten i én bit, ikke del den i to. Da får man nemlig en jevn mengde fisk, ris, wasabi og soya.

Den grønne kremen er ikke wasabi

Mange misforstår også hva den grønne kremen på sushibrettet egentlig er. Mange tror det er wasabi, men det er det faktisk ikke. Den grønne kremen er en wasabiblanding som egentlig bare inneholder to prosent wasabi.

«Miksen består av wasabipulver, pepperrot og sennep, og det ikke er mer enn maks to prosent wasabi i wasabien», sier Pak.

Ifølge Nettavisen, må man ta en wasabirot og gni mot et brett med haihud for å få ekte wasabi. Da brytes bitene ned, og rotsmaken forsvinner. Det er da den sterke smaken oppstår. Ren wasabi er mildere og litt lysere i fargen enn wasabien du får på sushi-restauranter.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...