torsdag, desember 12, 2019
Nyheter Slik slipper du unna flåtten i sommer - 5...

Slik slipper du unna flåtten i sommer – 5 oljer som har vist seg svært så effektive

-

Etter en lang og kald vinter nærmer det seg sommer i Norge, og sammen med den kommer all verdens kryp og insekter kravlende frem fra dvalen. Blant annet den ekstremt plagsomme, og ikke rent ufarlige, flåtten.

I motsetning til andre plagsomme insekter som for eksempel mygg, kan nemlig et flåttbitt medføre alvorlig sykdom som TBE og Borreliose.

Foto: Pixabay

Flåtten er et svært lite insekt som kan være vanskelig å oppdage før det er for sent, men heldigvis finnes det noen enkle midler som kan hjelpe til med å holde dem på avstand. Man kan selvfølgelig også vaksineres, men som en hurtig og rimelig løsning kan man bare ta en kikk i kjøkkenskapet, for det meste finnes sannsynligvis der.

Her er fem eteriske oljer som har vist seg svært så effektive til å holde flåtten på avstand:

Nettstedet medium tipser om fem eteriske oljer som kan være svært så effektiv mot flått.

Lavendel. Selv om de fleste synes lavendel har en behagelig og deilig lukt, har det vist seg at flåtten ikke kan fordra den.

Poleimynte. En plante i familie med mynten, som også er giftig for flått.

Sitrongress. Har en vidunderlig duft av sitrus, og denne oljen kan smøres direkte på huden.

Eukalyptus. I tillegg til å være god til å holde flåtten på avstand, er den også fin til å lindre bitt og kløe hvis uhellet allerede skulle være ute.

Lime. Flått hater virkelig lime, og smører du rikelig på huden eller tøyet får du en perfekt beskyttelse. Dessuten lukter det godt.

Foto: Flickr

Har du andre tips eller råd om hvordan man holder flåtten unna i sommer så skriv det i kommentarfeltet nedenfor. Og del gjerne artikkelen så flest mulig kan gå en flåttfri sommer i møte.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kona til Thomas Numme med pinlig avsløring på Senkveld

Fra 2003 til 2018 jobbet Thomas Numme som programleder for Senkveld. Forrige uke var han gjest i programmet, sammen med kona.  At "Senkveld med Thomas...

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år...

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.