in

Slik slipper du unna flåtten i sommer – 5 oljer som har vist seg svært så effektive

Etter en lang og kald vinter nærmer det seg sommer i Norge, og sammen med den kommer all verdens kryp og insekter kravlende frem fra dvalen. Blant annet den ekstremt plagsomme, og ikke rent ufarlige, flåtten.

I motsetning til andre plagsomme insekter som for eksempel mygg, kan nemlig et flåttbitt medføre alvorlig sykdom som TBE og Borreliose.

Foto: Pixabay

Flåtten er et svært lite insekt som kan være vanskelig å oppdage før det er for sent, men heldigvis finnes det noen enkle midler som kan hjelpe til med å holde dem på avstand. Man kan selvfølgelig også vaksineres, men som en hurtig og rimelig løsning kan man bare ta en kikk i kjøkkenskapet, for det meste finnes sannsynligvis der.

Her er fem eteriske oljer som har vist seg svært så effektive til å holde flåtten på avstand:

Nettstedet medium tipser om fem eteriske oljer som kan være svært så effektiv mot flått.

Lavendel. Selv om de fleste synes lavendel har en behagelig og deilig lukt, har det vist seg at flåtten ikke kan fordra den.

Poleimynte. En plante i familie med mynten, som også er giftig for flått.

Sitrongress. Har en vidunderlig duft av sitrus, og denne oljen kan smøres direkte på huden.

Eukalyptus. I tillegg til å være god til å holde flåtten på avstand, er den også fin til å lindre bitt og kløe hvis uhellet allerede skulle være ute.

Lime. Flått hater virkelig lime, og smører du rikelig på huden eller tøyet får du en perfekt beskyttelse. Dessuten lukter det godt.

Foto: Flickr

Har du andre tips eller råd om hvordan man holder flåtten unna i sommer så skriv det i kommentarfeltet nedenfor. Og del gjerne artikkelen så flest mulig kan gå en flåttfri sommer i møte.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

7 av 10 eldre koronasyke blir helt friske

Åpner opp for utenlandsferie i sommer