Forsiden Nyheter Slik slipper du unna flåtten i sommer - 5 oljer som har...

Slik slipper du unna flåtten i sommer – 5 oljer som har vist seg svært så effektive

Etter en lang og kald vinter nærmer det seg sommer i Norge, og sammen med den kommer all verdens kryp og insekter kravlende frem fra dvalen. Blant annet den ekstremt plagsomme, og ikke rent ufarlige, flåtten.

I motsetning til andre plagsomme insekter som for eksempel mygg, kan nemlig et flåttbitt medføre alvorlig sykdom som TBE og Borreliose.

Foto: Pixabay

Flåtten er et svært lite insekt som kan være vanskelig å oppdage før det er for sent, men heldigvis finnes det noen enkle midler som kan hjelpe til med å holde dem på avstand. Man kan selvfølgelig også vaksineres, men som en hurtig og rimelig løsning kan man bare ta en kikk i kjøkkenskapet, for det meste finnes sannsynligvis der.

Her er fem eteriske oljer som har vist seg svært så effektive til å holde flåtten på avstand:

Nettstedet medium tipser om fem eteriske oljer som kan være svært så effektiv mot flått.

LES OGSÅ
Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen – måtte avlives

Lavendel. Selv om de fleste synes lavendel har en behagelig og deilig lukt, har det vist seg at flåtten ikke kan fordra den.

LES OGSÅ
Kan bli lov med pils i parken

Poleimynte. En plante i familie med mynten, som også er giftig for flått.

Sitrongress. Har en vidunderlig duft av sitrus, og denne oljen kan smøres direkte på huden.

Eukalyptus. I tillegg til å være god til å holde flåtten på avstand, er den også fin til å lindre bitt og kløe hvis uhellet allerede skulle være ute.

Lime. Flått hater virkelig lime, og smører du rikelig på huden eller tøyet får du en perfekt beskyttelse. Dessuten lukter det godt.

Foto: Flickr

Har du andre tips eller råd om hvordan man holder flåtten unna i sommer så skriv det i kommentarfeltet nedenfor. Og del gjerne artikkelen så flest mulig kan gå en flåttfri sommer i møte.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet