Hjem Nyheter Sylvi Listhaug vil fjerne samtlige avgifter på bensin og diesel

Sylvi Listhaug vil fjerne samtlige avgifter på bensin og diesel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bensinprisene har gått rett i været, og noen spår at vi kan komme til å se pumpepriser over 30 kroner literen ganske snart.

Med økt oljepris og sterkere dollar blir bensinen dyrere. I desember var pumpeprisene rundt 17 kroner literen, men nå har folk enkelte steder måttet punge ut med 27-28 kroner. Det svir på lommeboka.

Økonomiprofessor og bensinpris-ekspert Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole sier til VG at det faktisk er ting folk kan gjøre for å spare hundrelapper når de fyller tanken. Og den like hyggelige nyheten er at det faktisk ikke er så vanskelig!

– Det viktigste er å danne seg et bilde så man vet hva topp-prisen er, og at man prøver å fylle når det er 3–4 kroner lavere enn det, sier han til avisa.

I skrivende stund ligger toppen rundt 27 til 28 kroner.

For noen år siden kunne man «time» tankfyllingen på visse dager: Det var ofte billig bensin på søndag kveld før selskapene satte opp prisene på mandag. Denne oppskriften er imidlertid utdatert forteller Foros. Nå setter bensinstasjonene opp prisene to-tre ganger i uken, men ikke på faste ukedager.

Et par dager etter toppnivået vil prisene være lavere, før de igjen settes opp.

– Hvis man vet at toppnivået er 27–28 kr, og vet at du skal vente en dag eller to, blir det i hvert fall noen kroner billigere. Når jeg kjørte forbi en ettermiddag tidligere i uken lå den på nesten 27, og et døgn etterpå nede på 23, sier han til avisa.

LES OGSÅ: Sverige gir bensin-støtte: Norske bilister etterlyser handling fra Vedum

Har du en ganske vanlig bil og fyller 50 liter, vil tre kroner si at du sparer 150 kroner på en tanking.

Det finnes også en app som heter Drivstoffappen, der man får oversikt over bensinpriser for både bil og båt. Appen er lastet ned over 300.000 ganger allerede. Den er gratis å laste ned, og har også et eget fordelsprogram der du blir belønnet for å oppdatere prisene i appen.

Listhaug: Støre er handlingslammet

Frp-leder Sylvi Listhaug er ikke i tvil om at noe må gjøres.

– Folk er forbannet og folk flest har fått langt dårligere råd enn da regjeringen overtok, sier hun til Aftenposten.

Videre skriver Aftenposten at Frp foreslår å fjerne alle avgifter på drivstoff fra 1. juli. Regnestykket til Frp tilsier at det vil spare gjennomsnittsbilisten for 11.000 kroner.

Foto: Sylvi Listhaug / Facebook

– Det er landeveisrøveri. En rekke andre land har allerede gjennomført kutt i avgiftene, som Sverige, Polen, Frankrike, Storbritannia og Tyskland. Men Norge, som er en stor oljeprodusent, har nå nest dyreste drivstoffet i verden. Det er ubegripelig at Støre og Vedum vil sitte å se på at dette rammer vanlige folk og bedrifter, sier Listhaug ifølge Frps egen hjemmeside.

Er du enig med Listhaug? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com