in

Slik strør du riktig på glatta

Image by Sanna from Pixabay

Å holde seg på beina på isen krever at du strør riktig. Dette er de beste rådene for å unngå fall og skader.

Været har vært ubestemmelig i det siste, og gått fra kuldegrader til varmegrader og tilbake til kuldegrader igjen. Slik blir det skikkelig ishålke av.  

Anbefaler «klikk og hent»

– Her på Byggmax går det unna med både veisalt, issmelt og strøsingel akkurat nå. Vi fyller opp når det går tomt, men akkurat nå anbefaler vi alle hjemmefiksere å velge «klikk og hent» i nettbutikken vår, så de er sikre på at de får tak i noe å strø med, sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax. 


Relatert: Husk god potepleie for hunden i vinterferien

Det er ikke bare enkelt å drive butikk i disse glatte tider heller, og Byggmax selv er ute og strør for sikre gjestene sine en trygg handel.  

– Det er veldig glatt her hos oss også så vi strør mye her på varehuset så det skal være trygt og enkelt å handle inn eget strømiddel, fortsetter Hamberg.

Han forteller at de også strør på med 110 prosent prisgaranti på alle varer, inkludert strøsingel, veisalt og issmelt. Det vil si om forbrukeredu tilsvarende vare billigere hos en av våre lokale konkurrenter så gir vi tilbake 110% av prisdifferansen

Hamberg anbefaler at du strør med veisalt, issmelt eller strøsingel.

– I tillegg ser vi at vi selger mange ulike typer sand, som tørket sandkassesand. Bruker du sand til å strø med så kan det være lurt å blande i 1 til 2 prosent salt, for å unngå at sanden fryser, sier han. 

Relatert: Rekkeviddeangst? Disse fire elbilene kjører over 500 kilometer både sommer og vinter

Fem strø-tips som holder deg på beina på glatta: 

  1. Før du begir deg ut på strøferden, sikre deg selv først! Ha på gode sko, gjerne med brodder, for å unngå fall og uhell.
  2. Vit effekten på støet du velger. Salt smelter isen, mens strøsingel gjør isen ruere. Varm strøsingel smelter seg litt ned i isen og gir en god sandpapireffekt. På skikkelig blank is er det mulig å blande strøsingel sand og kokvarmt vann.
  3. Strø nok. Pass på at du har strødd nok til å få skikkelig fotfeste. Vanlig strømengde er ca. 200 gram per kvadratmeter.
  4. Bruk salt med omhu. Salt funker dårlig på tjukk is. Om du strør store mengder salt på betong kan den også smuldre. Vær også forsiktig med å strø salt på trevirke som kan danne merker og stygge skjolder.
  5. Bruk riktig strømiddel. På hardt underlag som i trapper så gjør salt seg godt om du vil ha isen vekk, men best er å strø salt før isen kommer. I snøvær gjør grovere grus seg best.  
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bjørn Eidsvåg: – Det ligger en mørk sky over Europa

Spylte forlovelsesringen ned i do ved en feil for over 20 år siden – så skjer det utenkelige