tirsdag, juli 14, 2020

Slik takker kongefamilien det norske folk etter støtten i den tunge tiden

Mest lest nå

De siste ukene har ikke vært lett for den norske kongefamilien. Nå takker de for all støtte. 

Dødsfallet til Ari Behn første juledag var et sjokk. Ikke minst for kongefamilien hvor tre jenter mistet sin kjære pappa.

I årets nyttårstale snakket kong Harald om tapet av Ari Behn og hvordan folks medfølelse og tente lys har varmet i en vanskelig tid.


Han snakket videre om hvordan livet kan bli vanskelig, ja til og med uutholdelig.

«Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i.

Vi vet så lite om det som skal møte oss. Uvissheten gjør oss alle sårbare. Det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, se hverandre, huske å gi hverandre de gode ordene. Og bære hverandre om det trengs.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Ble innlagt på sykehus

Onsdag forrige uke ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Ifølge Slottet var det forventet at han skulle bli skrevet ut før helgen. Så kom kontrabeskjeden om at kongen ikke kan skrives ut likevel.

Fredag kom den nye beskjeden om at kongen dessverre ikke blir utskrevet likevel.

«Hans Majestet er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», sier Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef på Slottet til NRK.

Kong Harald er forventet å være sykemeldt i to uker fremover. Kronprins Haakon fungerer nå som regent.

På mandag uttalte Kronprins Haakon seg om faren. Han forteller ifølge Dagbladet at kongen er i god bedring. 

«Takk for omtanken. Kongen er i bedring, og regner med at han skal være tilbake hjemme fra sykehuset igjen i løpet av denne uka. Etter forholdene bra. Han var svimmel og uvel, det var årsaken til at han kom på sykehuset. Det har vært en tung periode. Men vi prøver så godt å ta vare på hverandre.»

Takker for varme hilsener

kongehusets nettsider har kongefamilien nå publisert en takk til alle som har sendt dem hilsener den siste tiden. De skriver:

«Kongefamilien har mottatt mange hilsener som har varmet spesielt gjennom denne julehøytiden.

Kongefamilien takker alle, både i inn- og utland, som har sendt dem hyggelige jule- og nyttårshilsener. En spesiell takk ønsker familien å rette til alle dem som i denne tiden har sendt kondolanser og vist sin medfølelse etter Ari Behns bortgang.

Kongefamilien sender sine beste ønsker for 2020.»

kongefamilien
Kongefamilien takker nå for all støtte. Her under julefotograferingen 2019. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Våre beste ønsker sendes til kongehuset – trykk gjerne på deleknappen og send dem noen fine ord du også!

130,161FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter