Hjem Dyr Slik trener du hunden til å bli med på jobb

Slik trener du hunden til å bli med på jobb

Rekordmange valgte å skaffe seg hund under pandemien, og selskap har ikke vært en mangelvare for våre firbeinte venner. Hva når vi nå vender tilbake til kontoret?

I en svensk undersøkelse av dyrefôrselskapet Doggy kom det frem at av fire hundeeiere var hjemme med hunden sin på heltid våren 2021. Det er en betydelig økning fra 2018, da det kun var én av tjue tilbrakte dagene hjemme med hunden. Vi kan anta tallene er ganske identiske i Norge. Men hva skjer når matfar og matmor nå skal tilbake til kontoret?

Les også: Han tar med sin syke hund i trillebår for en siste utflukt før de sier farvel for alltid

Arbeid hjemmefra har blitt vanlig for mange under pandemien. For noen har det vært en tøff periode mens andre har koste seg. Og én ting er helt sikkert – for hundene har det betydd mer selskap, oppmerksomhet og omsorg.

Hjemmekontoret har gitt mange en etterlengtet mulighet til å skaffe seg en firbeint bestevenn.

Les også: 7 overraskende grunner til hvorfor hunden bør sove i samme seng som deg!

Selv om mange hundeeiere nå trolig vil returnere til kontoret, trenger det ikke bety at hunden vil være alene store deler av dagen.

Hunden øker trivselen på arbeidsplassen

– Pandemien har fått oss til å se på arbeidsplassene våre med nye øyne og åpnet for en mer fleksibel tilnærming. I Doggy har vi allerede en hel haug med kontorhunder, og vi tror at de hundevennlige arbeidsplassene vil bli flere og flere. Hundene øker trivselen på arbeidsplassen, senker stressnivået og gir oss mer naturlige pauser, sier Magnus Sjösten, administrerende direktør i Doggy, og fortsetter:

– For hunder, som er flokkdyr og ikke liker å være alene, blir dagene mye morsommere når de får gå på jobb! Både undersøkelser og våre egne erfaringer forteller oss at det er vinn-vinn for både mennesker og hunder å tilbringe dagene sammen, sier Magnus Sjösten.

Les også: Kennelhoste i omløp – dette må du gjøre om hunden blir smittet

I 2019 undersøkte Doggy svenskenes holdning til hunder på jobb. Det kom da frem at så mange som seks av ti svensker, hundeeiere eller ikke, mente at hunder på jobb fører til et mindre belastende arbeidsmiljø.

Råd for deg som vil ha hunden med på kontoret:

For hundeeierne som har mulighet til å ta med hunden til arbeidsplassen, er det noen ting som kan være godt å tenke på for å få det til å gå så bra som mulig:

  • Hilse på kontoret etter arbeidstid for første gang: På denne måten får hunden en sjanse til å bli introdusert for det nye miljøet uten forstyrrelser.
  • Passivitetstrening er alfa og omega: For at hunden skal kunne slappe av – og både hundeeiere og kollegaer skal kunne jobbe uforstyrret – er det viktig at hunden kan slappe av og ta det med ro.
  • I løpet av den første tiden er det bra om ikke alle kollegaer hilser: At det er mennesker rundt som går forbi bør være en naturlig del av hunden skal ikke måtte legge på energi.
  • Ta med noe kjent hjemmefra: Ta med et teppe eller favorittleketøy, slik at hunden føler seg hjemme.

Men uansett om hunden får komme på kontoret eller ikke, er det viktig for både nye og gamle hundeeiere å holde oversikt over hva som gjelder for hunder og ensomhet.

Mens Mattilsynet i Norge sier voksne hunder kan læres opp til å være alene hjemme 6-8 timer om dagen, forutsatt at hunden resten av tiden får være sammen med familien, så er det i Sverige faktisk forbudt at hunden er hjemme alene uten tilsyn i mer enn 5 timer i strekk.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com