torsdag, juli 29, 2021

Slik trener Marit Bjørgen for å komme tilbake på pallen

Mest lest nå

41-år gamle Marit Bjørgen slutter aldri å imponere. Nå er målet en pallplassering kommende sesong.

I fjor var Marit Bjørgen med som deltaker i tv-programmet «Landskampen» – i år har hun rollen som programleder. Men selv om Bjørgen har hatt mye å gjøre i sommer med innspillingen av programmet, hindrer ikke det henne i å trene hard mot den kommende skisesongen.

– Jeg trener for å gå fem skirenn til vinteren. Det blir 10–15 timer med trening i uka, fordelt på seks-syv økter, forteller Bjørgen til VG.


De fem rennene Bjørgen planlegger å gå er Jizerská Padesátka, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeineren og Reistadløpet.

Marit Bjørgen er en del av laget Team Radge Charge, et lag som ble etablert i 2007 av Anders og Jørgen Aukland.

Trener sammen med Johaug

Og selv om treningsdosene til Bjørgen nå er langt mindre enn da hun var fulltids skiløper, vil det uansett koste å trene hardt nesten hver eneste dag i uken, kombinert med jobb og småbarnsliv.

Bjørgen er mor til to barn på 2 og 6 år.

Ovenfor VG avslører Bjørgen at hun har et ess i ermet for å komme i toppform. Hun skal nemlig trene en del sammen med Therese Johaug.

– Jeg kan hive meg på sammen med Therese og trene med henne. Jeg gjør det – og opprettholder dermed også den sosiale kontakten, sier Bjørgen til avisen.

Og målet hennes for sesongen? Selvfølgelig å havne på pallen!

– Jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg går «all inn» når jeg skal gå. Jeg ble inspirert av at det gikk såpass bra i Vasaloppet, sier hun til VG.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter