in

Slik vet du om du har møtt den rette

par

Før du starter letingen etter egenskaper hos en eventuell partner, er det viktig at du stiller deg selv noen sentrale spørsmål.

 – Se innover, undersøk dine egne behov i et forhold. Hva er det du ser etter?, sier dating- og forholdscoach Jeanette Vinberg til VG.


Selvbevissthet og forståelse av dine egne behov er viktig og sentralt for fremtidige relasjoner.

RELATERT: Derfor vil kvinner ha høyt utdannede menn

– Spør deg selv hva dine egne verdier og drivkrefter i livet er, og ikke minst din visjon for forholdet. Glem uttrykket «motsetninger tiltrekker». Tenk mer «like barn leker best», oppfordrer Vinberg.

Hun mener det å ha et rimelig likesinnet verdensbilde og livsstil, samt viljen til å ta forholdet i samme retning, er essensielt. Og den eneste måten du finner ut av det er ved enkle spørsmål om hverdagen og livsstilen. Hva jobber personen med og hva liker han eller hun å gjøre, og hvorfor?

RELATERT: Mia Gundersen om Tinder-erfaringen: «Det er flaut»

– Når du spør om «hvorfor», vil det trigge et emosjonelt utløp hos partneren, og du kommer nærmere personen med en gang, sier hun og legger til at det heretter skal være enkelt å se om du har funnet deg en match.

Videre fraråder coacher Jeanette Vinberg mot å bygge et fiktivt bilde av en drømmepartner.

RELATERT: Dette har lykkelige par til felles

– Mesteparten av tiden ønsker vi mennesker flokkgodkjenning, og er på utkikk etter en partner som passer inn i familien vår. Men det er ikke alltid den personen faktisk passer deg, sier hun.

Hun mener også det er viktig å finne forskjellene hos hverandre – dette kan si mye om hvorvidt dere passer sammen eller ei. Dersom den ene er et friluftsmenneske og den andre er en partyløve er det ikke sikkert forholdet er liv laga.

Vinberg understreker at det likevel er fullt mulig å dele livet med noen som skiller seg godt ut ifra deg selv, så lenge kommunikasjonen er på plass, og begge respekterer hverandre og hverandres ulikheter.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mathias (19) ble skambanket av russen: – Jeg ble bare angrepet mot hodet

Slankekuren som krever mindre mental energi