Hjem Helse Sliter du med ømme ledd eller gikt? Mirakelmiddel du garantert har hjemme kan hjelpe

Sliter du med ømme ledd eller gikt? Mirakelmiddel du garantert har hjemme kan hjelpe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Leddgikt er verken behagelig eller uvanlig. Mange nordmenn går rundt med konstante smerter og plager i leddene, og svært mange bruker mange slags medisiner for å leve med smertene.

I følge revmatiker.no regner man med at ca. ½-1% av befolkningen i Norge har leddgikt med ca. 25 nye tilfeller årlig per 100.000. Det er flere kvinner enn menn som får sykdommen.

Dagens.dk refererer DailyMail i en sak hvor en forskningstudie har funnet ut at det kanskje finnes en enklere måte enn medisinering for å få bukt med problemene.

Utrolige resultater med natron

Forskere fra Medical College og Georgia utførte et studie som skulle teste om den alminnelige kolonialvaren natron kunne ha noe effekt på de som sliter med leddgikt.

I forsøket fikk mennesker med leddgikt servert natron som var oppløst i vann.

Og resultatene var mildt sagt oppsiktsvekkende. To uker etter at testpersonene hadde inntatt natron, kunne blodprøvene avsløre at disse personene produserte færre celler som skaper inflammasjoner i kroppen, og produserte flere celler som hjelper med å bygge opp betent hudvev.

– Endringen fra inflammasjon til antiinflammatorisk skjedde i hele kroppen. Vi så det både i nyrene, i milten og i blodet. Dette kan potensielt være en meget sikker måte å behandle betennelsesykdommer på, Paul O’Connor som er lege og en av de ledende forskerne bak studiet i følge Dagens.dk.

natron
Natron kan hjelpe mot leddgikt. Foto: Canva

Tidligere studier har i følge Daily Mail vist at natron har hjulpet kvinner med problematiske svangerskap til å unngå keisersnitt. Dette fordi natron nøytraliserer syre i livmoren.

Forskerne mener at det er innholdet i natron som hjelper kroppens celler med å lindre smertene i ledd. Natron har en effekt som gjør at milten hovner opp og dermed skaper en reaksjon i kroppen som angriper de betente cellene som skaper leddsmerter.

Testpersonene i undersøkelsen drakk natron oppløst i vann, to ganger om dagen. De kunne merke en bedrende effekt i minst fire timer, noe som har gjort at studiet har blitt anerkjent og publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Immunology.

Man bør alltid oppsøke profesjonell hjelp dersom man sliter med store smerter i leddene. Det kreves nok mer forskning før natron faktisk kan anerkjennes som en sikker behandling, men det skader ikke å prøve!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com