søndag, juni 13, 2021

Sliter du med pollenallergi? Da bør du droppe dette

Mest lest nå

Snufsesesongen er i gang og i følge Norges astma og allergiforbund så kan det få konsekvenser for deg som er glad i en øl eller to.

Mange av oss sliter med kløe og rennende øyne om dagen. Det er vår, sol og mange liker å nyte en utepils når det er er godvær. Har du pollenallergi bør du kanskje droppe denne.

I følge Norges Astma og allergiforbund inneholder øl histaminer som er det motsatte av antihistaminer som finnes i legemiddel mot allergi. Drikker du øl og cider kan dette dessverre være med på å svekke medisinen og forsterke allergien din.


Rødvin, hvitvin og også noen typer øl som inneholder sulfitter er også med på å dempe virkningen av medisinene dine. Det er mindre sulfitter i rødvin enn i hvitvin, og mer sulfitter i søt hvitvin enn i tørr.

Alkohol og pollenallergi
Foto: Pixabay

Hva slags pollen sesong kan vi vente oss

Fjorårets pollensesong var beskjeden, med lavere spredning enn normalt fra både or, hassel og bjørk. Statistisk sett vet vi at to så rolige sesonger ikke kommer etter hverandre. Allergikere må med andre ord være forberedt på en sesong som i hvert fall lever opp til en gjennomsnittlig spredning – om ikke mer, forklarer Hallvard Ramfjord, NAAFs pollenanalytiker til Astma og allergiforbundet.

For noen kan det føles stigmatiserende å ha en sykdom som gir luftveisplager under koronapandemien. NAAF har derfor laget buttons med budskapet «Jeg har pollenallergi», som du kan bruke for å lettere formidle til de rundt deg at du har en tilstand som kan gi symptomer fra luftveiene.

NB! Bruk av buttons fritar deg ikke for bruk av munnbind der dette er påbudt/anbefalt. 

Del gjerne artikkelen videre!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter