Sliter du med smerter? Da kan dette trikset være til god hjelp!

4838

Metoden er så enkelt å gjennomføre, at det absolutt er verdt et forsøkt. 

Å leve med smerter kan for mange redusere livsgleden betraktelig. At ingenting hjelper er en demotiverende følelse. Svært ofte er eneste hjelpemiddel å stappe i seg smertestillende tabletter. Er du i den kategorien som knasker paracet, ibux eller sterkere medikamenter? Da kan denne metoden være verdt et forsøk..Det hele går ut på å sette press på ørene dine.

Soneterapeuter behandler sykdommer ved å stimulere føtter og andre deler av kroppen. Helen Chin Lui er en slik soneterapeut. Hun forklarer denne metoden på følgende måte til littlethings.com:

«Hvert øre inneholder et komplett kart over kroppen, inkludert nervetråder og koblinger til sentralnervesystemet.»

Ved å feste klesklyper til ørene kan man påvirke disse mekanismene i kroppen – som igjen kan lindre smerte. Det må understrekes at en slik metode ikke bør forhindre at du kontakter lege dersom du lever med vedvarende store smerter.

Ørene dine har seks punkter som har en direkte kobling til smerte og ømhet forskjellige steder på kroppen. Ved å sette press på de forskjellige punktene kan du lindre smerten i den aktuelle smertefulle kroppsdelen.

seks punkt i øret

Den øverste delen av øret ditt har koblinger mot ryggen og skuldrene. Ved å sette en klesklype øverst på øret i rundt 1 minutt vil det angivelig redusere spenningene du måtte ha i rygg og skuldre. Dette kan gjentas flere ganger daglig for størst mulig effekt.

ryggen og skuldrene

Punkt nummer 2 i øret har koblinger mot dine indre organer. Har du store smerter skal du selvfølgelig oppsøke lege, men du kan samtidig forsøke å sette en klemme på dette punktet for å se om det letter på ubehaget.

organer

Det tredje punktet på øret har koblinger mot kroppens ledd. Du skal sette klemmen litt over midten av øret dersom du har leddsmerter.

Leddsmerter

Punkt nummer 4 på øret har koblinger mot bihulene og halsen. Å sette press på denne delen av øret skal kunne hjelpe mot forkjølelse og bihulebetennelse.

Bihulebetennelse

Punkt nummer 5 henger sammen med fordøyelsen. Området som ligger rett over øreflippen skal, ved press, kunne hjelpe mot fordøyelsesproblemer eller lette magesmerter.

Det siste punktet på øret finner man i øreflippen. Den skal ha forbindelser til hodet og hjertet. Soneterapeuten forteller at ved å sette press her så lindrer man hjertet og letter hodepine. Å sette press på begge øreflippene skal ha spesielt god effekt på hodepine. Du har kanskje sett folk som sitter å masserer øreflippene sine før? De har nok lest en artikkel som dette.

Hva tror du, er dette bare tull – eller har soneterapeuten et poeng? Del gjerne dine erfaringer med dette trikset i kommentarfeltet!

SISTE NYTT

Advertisements