Forsiden Helse Sliter du med smerter? Da kan du prøve å feste klesklyper på...

Sliter du med smerter? Da kan du prøve å feste klesklyper på ørene

Metoden er så enkel å gjennomføre, at det absolutt er verdt et forsøkt. 

Å leve med smerter kan for mange redusere livsgleden betraktelig. At ingenting hjelper er en demotiverende følelse. Svært ofte er eneste hjelpemiddel å stappe i seg smertestillende tabletter. Er du i den kategorien som knasker paracet, ibux eller sterkere medikamenter? Da kan denne metoden være verdt et forsøk.

Det hele går ut på å sette press på ørene dine.

Reklame

Soneterapeuter behandler sykdommer ved å stimulere føtter og andre deler av kroppen. Helen Chin Lui er en slik soneterapeut. Hun forklarer denne metoden på følgende måte til littlethings.com:

«Hvert øre inneholder et komplett kart over kroppen, inkludert nervetråder og koblinger til sentralnervesystemet.»

Ved å feste klesklyper til ørene kan man påvirke disse mekanismene i kroppen – som igjen kan lindre smerte. Det må understrekes at en slik metode ikke bør forhindre at du kontakter lege dersom du lever med vedvarende store smerter.

Ørene dine har seks punkter som har en direkte kobling til smerte og ømhet forskjellige steder på kroppen. Ved å sette press på de forskjellige punktene kan du lindre smerten i den aktuelle smertefulle kroppsdelen.

seks punkt i øret

1. Rygg og skuldre

Den øverste delen av øret ditt har koblinger mot ryggen og skuldrene. Ved å sette en klesklype øverst på øret i rundt 1 minutt vil det angivelig redusere spenningene du måtte ha i rygg og skuldre. Dette kan gjentas flere ganger daglig for størst mulig effekt.

LES OGSÅ
Ny forskning: rolige gåturer kan forhindre tidlig død

ryggen og skuldrene

2. Indre organer

Punkt nummer 2 i øret har koblinger mot dine indre organer. Har du store smerter skal du selvfølgelig oppsøke lege, men du kan samtidig forsøke å sette en klemme på dette punktet for å se om det letter på ubehaget.

organer

3. Ledd

Det tredje punktet på øret har koblinger mot kroppens ledd. Du skal sette klemmen litt over midten av øret dersom du har leddsmerter.

Leddsmerter

4. Bihulene og hals

Punkt nummer 4 på øret har koblinger mot bihulene og halsen. Å sette press på denne delen av øret skal kunne hjelpe mot forkjølelse og bihulebetennelse.

Bihulebetennelse

Punkt nummer 5 henger sammen med fordøyelsen. Området som ligger rett over øreflippen skal, ved press, kunne hjelpe mot fordøyelsesproblemer eller lette magesmerter.

Det siste punktet på øret finner man i øreflippen. Den skal ha forbindelser til hodet og hjertet. Soneterapeuten forteller at ved å sette press her så lindrer man hjertet og letter hodepine. Å sette press på begge øreflippene skal ha spesielt god effekt på hodepine. Du har kanskje sett folk som sitter å masserer øreflippene sine før? De har nok lest en artikkel som dette…

Hva tror du, er dette bare tull – eller har soneterapeuten et poeng? Del gjerne dine erfaringer med dette trikset i kommentarfeltet!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Jasså, trodde du sommeren var over? Nei da, denne uken får vi en ny supersommer

I starten av uka, kan vi få helt opp mot 30 varmegrader i Sør-Norge. Og mot midten av uka, når temperaturene også Nord-Norge. Har du...

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

Det var ikke bare enkelt for Mette Marit å bli kjæreste med kronprinsen, og senere hans kone og landets kronprinsesse. Men etter 18 år...

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT