Hjem Kosthold Sliter du med sprukne hæler? Her er fem supre tips for tørre føtter!

Sliter du med sprukne hæler? Her er fem supre tips for tørre føtter!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lider du av tørre, sprukne hæler? Mange mennesker lider av tørre føtter. Det er ubehagelig og det klør. I mange tilfeller skyldes dette at føttene, i motsetning til alle andre deler av kroppen, ikke har oljekjertler. Den eneste fukten i føttene er svettekjertlene, skriver footvitas.com.

Svettekjertlene holder ikke føttene ordentlig fuktige, men det kan du gjøre noe med. Her kommer fem billige, herlige tips som du kan teste.

1. Sitronsaft
Footvitas anbefaler å smøre inne føttene dine med sitronsaft og la det sitte på i ti minutter. Vask og skrubb deretter føttene for døde hudceller.

2. Olivenolje
Olivenolje er fantastisk for tørre, sprukne føtter. Tilsett et par dråper eterisk olje eller sitron i olivenoljen for å få den helbredende virkningen. Rist blandingen til den får en melkeaktig farge og påfør kremen på føttene. 

3. Vaseline
Livestrong anbefaler å masserer vaseline på føttene dine. For best resultat bør du sove med bommulssokker på om natten. Skyll føttene på morgenen.

4. Sukker
Livestrong anbefaler å lage en hjemmelaget peeling av bestående av halvparten olivenolje og halvparten brunt sukker. Masser godt inn i føttene. Skylf føttenene etter 10-15 minutter under kaldt vann. 

5. Honning
De naturlige enzymer i honning kan helbrede føttene dine. Sett føttene dine i blødt, varmt vann med honing. Etter 10-15 minutter er føttene dine herlig myke.

Test selv og del gjerne videre tipsene!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com