torsdag, oktober 21, 2021

Sliter du med tørre hender? Sjekk dette kjerringrådet som gir deg myke hender

Mest lest nå

Mange opplever å få tørre hender om vinteren. Tørre hender er plagsomt og kan føre til sprekker og sår som gjør vondt.

Huden blir faktisk fortere tørr om vinteren, og tørre hender er spesielt vanlig på denne tida av året skriver Plusstid.no.

Hendene er nemlig ekstra utsatt, både fordi vi vasker dem, og fordi vi ikke alltid er like flinke til å beskytte dem godt nok mot kulda. Og ikke minst i disse tider hvor vi bruker mye antibac er det lett å bli tørr på hendene.


Foto: Canva

– Det kan også være at vi drikker litt mindre vann om vinteren enn om sommeren. Når det er kaldt, drikker vi gjerne mer kaffe og te, som ikke hydrerer kroppen like godt, sier  kirurgisk dermatologisk sykepleier Mojgan Abdeh til Plusstid.

Høyt såpeforbruk er også en faktor som kan gi deg tørre hender. Og nå i disse koronatidene, når de fleste av oss nok er hakket ivrigere på å vaske hender enn vanlig, så er det lett for at vi tørker ut huden. 

Men løsningen er enkel – og med to ingredienser du sannsynligvis har i kjøkkenskapet kan du ifølge det danske nettstedet Newsner lage din egen økologiske håndkrem.

Slik gjør du det:  

Ta 2 ts olivenolje. Varm opp i noen sekunder. Bland inn 1 ts melis. Når blandingen er avkjølt har du en deilig håndkrem. 

Smør gjerne inn hendene før leggetid og sov med bomullshansker slik at olivenoljen trekker godt inn i huden. Dersom du har overflødig krem på hendene tørker du bare av med en håndduk. 

LES OGSÅ: Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
224FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter