Hjem Dyr Slo hunden – ba om å få den tilbake i retten, med henvisning til at den alltid var pent kledd og fikk mat

Slo hunden – ba om å få den tilbake i retten, med henvisning til at den alltid var pent kledd og fikk mat

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En hundeeier som slo hunden sin helt til den ristet og klynket prøver å få medlidenhet fra dommeren med søte bilder av en utkledd hund på sosiale medier.

For en drøy måned siden tok politiet den ett år gamle beaglevalpen Cooper fra eieren Krissada Ratchasombat, etter at han gjentatte ganger slo hunden.

Ratchasombat ble arrestert etter at et vitne på gaten så ham slå Cooper. Vitnet hevdet at Ratchasombat slo hunden med «betydelig kraft» minst 10 ganger, mens valpen klynket av smerte for hvert eneste slag.

– For hvert slag klunket hunden høyt nok til at vitnet kunne høre på den andre siden av gaten, står det ifølge Daily Mail i politiet i rettsdokumenter som er gjengitt i  The Daily Telegraph

Ratchasombat ble siktet for dyremishandling og erkjente straffskyld. Politiet sa at Cooper var «redd, skalv og klynket» da de ankom Ratchasombats bolig. Hunden ble deretter tatt i varetekt av dyrebeskyttelsen RSPCA.

Ratchasombat sa at han hadde blitt sint på hunden etter at han fant tøflene tygget i stykker, og han innrømmet at han hadde truffet dyret.

I retten ba Ratchasombat dommeren om å få tilbake hunden hans og viste bilder av Copper i ulike antrekk i innlegg på sosiale medier. Han påsto han elsket Cooper og at han «alltid kledde ham og matet ham godt».

I retten kom det også frem at Ratchasombat hadde gjennomgått et sinnebehandlingskurs for å forhindre fremtidige hendelser fra å finne sted.

Dommeren registrerte ikke noen domfellelse mot mannen, men ga ham i stedet en 12-måneders betinget løslatelsesordre og minnet ham om at «denne typen saker normalt medfører 12 måneders fengsel, noe som er en indikasjon på måten samfunnet ser på mishandling av dyr»

Dommeren har overlatt til hundens opprinnelige eier å overbevise dyrebeskyttelsen om at Cooper bør returneres til ham. Dyrebeskyttelsen sier de fortsatt vurderer hendelsen, med at den ansvarlige behandleren for øyeblikket er i permisjon.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com