Sommeren 2016 hørte en svensk mann lyden av knust glass utenfor huset sitt i Malmø. Da mannen gikk ut for å se oppdaget han at en tyv var i ferd med å gjøre innbrudd i bilen hans.

Mannen som eide bilen løp ned til bilen hvor innbruddet fant sted. I bilen hadde han en ishockeykølle som han tok saken i egne hender med.

I følge Expressen konfronterte mannen innbruddstyven og slo han med hockeykøllen. Selv sier han i forhøret:

– Akkurat i det jeg svingte køllen klemmer han inn pedalen slik at overkroppen hans siger lenger ned. Jeg tror jeg traff han i siden av hodet.

Videre forteller bileieren at han følte seg truet av innbruddstyven.

Alvorlig skadet

Mannen traff tyven med full kraft i hodet. I følge et vitne gikk innbruddstyven vinglete ut av bilen mens det fossblødde fra hodet.

Foto: svensk politi

Da politiet ankom fant de mannen i nærheten av bilen. Han ble i all hast sendt til sykehus for operasjon. Skallen hadde sprukket og skadene ble vurdert som livstruende.

Nektet straff

I rettsaken nektet mannen som eide bilen for at han bevist hadde forsøkt å skade tyven. Men retten mente at mannen burde forstått hvilke skadeomfang et slikt slag kunne medføre.

Mannen dømmes derfor i følge Expressen for grov mishandling. En straff som i utgangspunktet medfører ett års fengsel. På grunn av omstendighetene mente allikevel at mannen befant seg i en nødssituasjon og straffen ble dermed senket til seks måneders fengsel.

Bileieren må også betale 39 812 svenske kroner i oppreisning til innbruddstyven.

Innbruddstyven fikk ingen dom for innbruddet i bilen.

Loading…