in

Sloss trolig mot drapsmannen: Birgitte ble drept av en 23 kilos stein

Birgitte Tengs

Under rettssaken i Haugaland og Sunnhordland Tingrett, der Johny Vassbakk er tidtalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs natt til 6. mai 1995, har kriminaltekniker Kristin Løland vitnet.

Dagbladet skriver at krimteknikeren sier at åstedsundersøkelsene tyder på at Birgitte Tengs sloss med drapsmannen på Gamle Sundvegen natt til 6. mai 1995.

Hun refererer fra en av flere obduksjonsrapporter:


– Hun er påført betydelige skader, som tyder på at hun har vært i en kampsituasjon på grusveien. Deretter er hun slept over veien med føttene først, sier Løland ifølge avisa.

De forteller at krimteknikerens vitnemål går for lukkede dører, men at pressen kan referere hva som blir sagt. Når retten har valgt å lukke dørene er dette for å skjerme de pårørende. Det kommer inngående beskrivelser av skadene Birgitte Tengs ble påført, og vil også bli nist nærbilder.

En politimann som vitnet i går fortalte at det var det mest ille tilredte han har sett med håndmakt.

En stein på 23 kilo skal ha blitt kastet eller sluppet på hodet til 17-åringen som fikk massive hodeskader. Andre skader på henne kan tyde på at hun kan ha forsøkt å vegre seg mot steinen.

Til tross for at aktoratet åpenbart mener at det må ha vært mye kontakt mellom 17-åringen og gjerningspersonen, skriver TV 2 at det ikke er gjort mer enn ett funn fra drapstiltalte Johny Vassbakk.

Ifølge kriminalteknikeren som vitnet i retten har politiet blant annet sikret et fotavtrykk like ved der Tengs ble slept, fingeravtrykk, flere blodspor og diverse materiale fra veien.

Det ble også gjort en rekke undersøkelser av alle plaggene 17-åringen hadde på seg.

Det er søkt etter både blod og sæd, gitt hypotesen om at Tengs ble utsatt for et overgrep, uten at man fant noe av interesse.

Politiet fant også en rekke hår på den avdøde 17-åringen. Disse hårene tilhører verken Tengs eller Vassbakk.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Toralv Maurstad

Kongen deltar i Toralv Maurstads begravelse

Dette gjør advokat Arvid Sjødin forbannet: – Fullstendig uforståelig