onsdag, september 23, 2020

Slottets nye beskjed om Prinsesse Astrid

Mest lest nå

Prinsesse Astrid, fru Ferner har et offisielt oppdrag for Det Norske Kongehus denne uken.

På lørdag skal nemlig Kong Haralds søster dele ut premier under Grundig Hankø Race Week på Hankø Fjordhotell, ifølge slottets offisielle program.

Vi ser ikke den 87 år gamle prinsessen like mye som resten av kongefamilien og det går lenge mellom hver gang. Dette er fordi hun ikke har like mange offisielle oppdrag som de andre medlemmene.


Prinsesse Astrid
Prinsesse Astrid, fru Ferner. Publisert i anledning Prinsessens 85-årsdag 12. februar. 2017. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Regattaen er i regi av Kongelig Norsk Seilforening, Grundig, Fredrikstad Seilforening og Hankø Yacht Club. Prinsessen vil være tilstede førstkommende lørdag for å overrekke priser klokken 19:00.

Glade i seiling

Det er ingen nyhet at kongefamilien vår er engasjert i seiling. I følge nettsidene til Kongehuset har Kong Harald flere ganger markert seg i nasjonale og internasjonale seilmesterskap.

«I 1987 ble han og mannskapet verdensmestre med seilbåten, entonneren Fram X, og i 2005 ble de europamestre med Fram XV. Kongen er fortsatt aktiv konkurranseseiler og deltar hvert år i nasjonale og internasjonale regattaer,» står det i biografien til Kongen på nettsidene til Kongehuset.

Kongens storesøster

Hennes fulle navn Astrid Maud Ingeborg. Etter at Prinsesse Astrid giftet seg med Johan Martin Ferner i 1961 ble hennes formelle navn Prinsesse Astrid, fri Ferner. Dessverre døde prinsessens ektemann i 2015. Sammen hadde de frem barn, og de har også fem barnebarn.

I biografien hennes på nettsidene til Kongehuset kan du lese mere om Prinsesse Astrid som også er et populært medlem av kongefamilien når hun er ute i offentligheten.

Prinsesse astrid
Foto: Morten Brun, Det kongelige hoff.

Prinsesse Astrid, fri Ferner var blant annet Norges førstedame etter at moren hennes, Kronprinsesse Märtha, døde i 1954. Kongehuset skrev at dette betydde at hun var vertinne ved store anledninger på Slottet.

Prinsessen var førstedame frem til 1968 da Kronprins Harald giftet seg med Sonja.

I dag bor hun på Slemdal i Oslo.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter