in

Hun sluttet i jobben for å ta seg av døende babyer som ingen andre vil ha

Foto: Today

Cori Salchert er en spesiell dame. Hun er fylt med omsorg og kjærlighet. Cori har en forkjærlighet for barn. Selv er hun mamma til 8 unger.

Tidligere jobbet Cori som jordmor, men etter en sykdomsperiode hvor hun ikke kunne arbeide fant hun et nytt kall i livet. Hun sluttet i jobben sin for å ta seg av døende babyer som ingen andre vil ha. De biologiske foreldrene til disse barna er ofte så knust av beskjeden om at barnet deres snart vil dø, at de ikke vil ha dem med seg hjem.

Kan du i det hele tatt forstå at noen foreldre tenker slik? Dessverre er dette realiteten for en del babyer.


Cori har derfor startet opp en liten praksis for de syke barna, slik at de ikke skal være ensom i sitt korte liv og dø alene i en sykehusseng.

Foto: Today
Foto og kilde: Today

Det hele startet som sagt med at Cori for noen år siden fikk egne helseproblemer. Hun klarte ikke å jobbe som jordmor mer. En dag ringte sykehuset henne. De spurte om Cori og familien kunne tenke seg å ta vare på en to uker gammel jente som ikke hadde noen familie. Det viste seg at jenta som ble døpt Emmalyn, var født uten høyre hjernehalvdel. Prognosene var dårlig, man regnet ikke med at hun hadde mange dager igjen å leve.

Foto: Today
Foto og kilde: Today

Lille Emmalyn levde lenger enn legene hadde spådd. 50 dager etter at familien Salchert hadde tatt henne inn i familien, døde Emmalyn i Coris fang. «Hun kunne ha død på sykehuset, innpakket i et teppe og plassert bort», forteller Cori til Today.

Istedenfor fikk Emmalyn forlate livet på jorden i fostermors trygge fang. «Hun forlot denne verden mens hun hørte mine hjerteslag. Hun led ikke, hun kjente ingen smerte og var definitivt ikke ensom.»

Foto: Today
Foto og kilde: Today

Emmalyn gjorde inntrykk og satte spor fra seg hos familien Salchert. Å gi kjærlighet til et barn med et så kort liv ga mening.

Emmalyn inspirerte Cori og familien hennes til å fortsette. I oktober 2014 tok familien på ny til seg en baby. Denne gang var det den nå ett år gamle Charlie som kom til dem. Han var født med en hjerneskade som gjorde at han ikke kunne puste på egenhånd. «Barn med denne type hjerneskade dør vanligvis ved to års alder. Charlie har allerede blitt gjenopplivet minst 10 ganger det første året.»

Foto: Today
Foto og kilde: Today

«Det er en utrolig gave å få være en del av disse babyenes liv, å få muligheten til å lindre deres smerte, å elske dem til tross for at de ikke kan gi noe tilbake, ikke en gang le i gjengjeld for våre anstrengelser», sier Cori. Hun innrømmer at deler av hennes verden er fylt med mye sorg, men kjærligheten hun får gi til barna mens de lever gjør alt verdt det.

Foto og kilde: Today
Foto og kilde: Today

Og Charlie, ja han fikk feire sin sjette bursdag!

Who’s going to be SIX tomorrow?! We live like he’s dying AND we live like he’s living!This year, Charlie is going to…

Posted by Cori Salchert on Wednesday, June 24, 2020

På Facebook publiserer Cori stadig oppdateringer om de mange barna hun tar seg av. 

Neurological devastation can mean that even though Kassidy's eyes and ears are sound and functional, what her brain does…

Posted by Cori Salchert on Friday, February 25, 2022

Vi i Sosialnytt synes denne damen og hennes familie er helt fantastisk. De gir virkelig kjærlighet til de som trenger det mest. Disse barna kunne dødd uten noen gang å ha opplevd kjærlighet. Del gjerne denne historien dersom du føler at Coris arbeid fortjener oppmerksomhet og beundring!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Skal du til Spania og er i tvil om innreisereglene? Her er oversikten

Er du glad i krim? Da finnes det en egen festival for deg