Hjem Familie Småbarnsmor: Barna mine er tvillinger – men født med to års mellomrom

Småbarnsmor: Barna mine er tvillinger – men født med to års mellomrom

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Rachel og Mac McCarthy er foreldre til Jorgey og Vinnie, to barn som regnes som tvillinger til tross for at de ble født med over to års mellomrom. Rachel møter mange som tviler når hun deler sin historie.

Paret stod overfor utfordringer da de ønsket å få barn sammen. Mac, som allerede hadde to barn fra et tidligere forhold, hadde gjennomgått en vasektomi. Forsøk på å reversere inngrepet mislyktes, og de måtte derfor benytte seg av IVF-behandling for å realisere drømmen om å få barn.

IVF, in vitro-fertilisering, eller prøverørsbefruktning, innebærer at eggceller som er hentet ut fra eggstokkene til en kvinne føres sammen med mange spermier fra kvinnens mannlige partner eller fra en donor i et «prøverør» der befruktning kan skje. Kilde: Store norske leksikon

– Macs vasektomi kunne ikke reverseres så vi visste at IVF var den eneste måten vi kunne få en baby på, sier Rachel McCarthy til The Sun.

De reiste til Spania for behandlingen, og etter flere forsøk og 18 måneders prøving lyktes de i å skape fire levedyktige embryoer. De valgte å sette inn to av disse, mens de to andre ble frosset ned for fremtidig bruk. Rachel ble gravid, men dessverre overlevde bare ett av de to embryoene, Jorgey.

Jorgey ble født 28 uker senere, en frisk og glad baby.

– Ved første overføring ble jeg gravid med tvillinger, men på tolvukers ultralyden så vi at den ene hadde overlevd – Jogey. Det var vanskelig fordi jeg ønsket å være glad og håpefull over at det ene barnet hadde overlevd, men var samtidig veldig trist at det andre ikke hadde gjort det. Jeg følte meg skyldig som var glad, forteller Rachel.

Da paret ønsket å utvide familien ytterligere, brukte de de to gjenværende nedfryste embryoene. Historien gjentok seg; Rachel ble gravid med tvillinger, men bare ett embryo overlevde til fødselen, og slik ble Vinnie født i juni 2019.

Waiting for the birthday girl to wake up 👧 Happy 4th cumpleaños Our Jorgey!My little sassy pants, who would talk the…

Posted by Rachel McCarthy on Tuesday, April 20, 2021

Selv om det er to års aldersforskjell mellom dem, er Jorgey og Vinnie genetisk toeggede tvillinger fordi de ble til fra samme IVF-prosess.

– To år er ganske stor forskjell når de er så små, så folk tror meg ikke når jeg sier de er tvillinger, forteller Rachel.

familien
Foto: Privat

Rachel påpeker at folk ofte er skeptiske til å tro at barna er tvillinger på grunn av aldersforskjellen. Likevel, til tross for tapet av deres tvillingpartnere under svangerskapet, har de hverandre. Denne bemerkelsesverdige situasjonen illustrerer et unikt søskenbånd formet under ekstraordinære omstendigheter.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com