Hjem Nyheter Småbarnsmor reagerer på nissens sitat «er det noen snille barn her?» Mener det bidrar til skam

Småbarnsmor reagerer på nissens sitat «er det noen snille barn her?» Mener det bidrar til skam

«Er det noen snille barn her»? De fleste av oss har nok hørt denne setningen fra en julenisse. Men er det rett av nissen å stille dette spørsmålet til barn? Småbarnsmor og PP-rådgiver Ellen Elisabeth Ditmann-Monsen har skrevet en kronikk i Tønsbergs Blad, hvor hun reflekterer over dette.

Det var i adventstiden for to år siden at hun hadde en samtale om julenissen med sin eldste sønn.

– Jeg fortalte han at på julaften kom nissen til å komme og si «er det noen snille barn her»?. Sønnen min så på meg og sa: Nei, mamma. Er det noen BARN her?»

Ditmann-Monsen skriver videre at poenget hans var så godt at det gjorde henne helt paff.

– Nissen må veiledes til å si noe litt klokere som: «er det noen spente barn her?». Vi kan ikke stemple barn som snille eller slemme. De er gode nok som de er, skriver hun.

Pixabay

Klump i magen

Ditmann-Monsen Husker tilbake til da hun var barn og hadde en klump i magen da hun fikk spørsmålet «er det noen snille barn her»? av nissen.

– Jeg hadde gjort mye ugagn hele året. Det som skjedde var at jeg svarte ja på nissens spørsmål, og følte jeg løy og ikke var snill, sier hun.

Dittmann-Monsen får støtte av «Gamlenissen» på Stenbjørnrød gård i Horten.

– Jeg har vært nisse i 14 år, og opplever at enkelte foreldre bruker nissen til å skremme ungene. De sier at ungene ikke får gaver hvis de ikke er snille. Men hva er snill? Alle barn er snille med mindre foreldrene er skyld i noe annet, mener han.

Hva synes du om saken? Bør nissen tenke over hvilket spørsmål han stiller barna?

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com