Hjem Helse Småbarnsmoren er i harnisk etter lærerens behandling av sønnens matpakke

Småbarnsmoren er i harnisk etter lærerens behandling av sønnens matpakke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En småbarnsmor ble sjokkert da hun fant ut at sønnens lærer «shamet» matpakken hans – men hun fant en måte sønnen kunne få nyte den lille kakebiten i fred.

Ashy, fra Queensland, Australia, tok til TikTok for å forteller hvordan læreren til femåringen hennes drev og shamet kakebiten gutten fikk med seg i matboksen.

I videoen du kan se nederst i saken, som også er omtalt av The Sun, forteller guttens mor at hun la en liten kakebit med i matpakken når sønnen hennes skulle på skolen. En hyggelig overraskelse å finne for en liten gutt. Kakebiten var pakket inn i plast. Og lå der fortsatt da sønnen kom tilbake fra skolen.

– Da jeg spurte ham hvorfor han ikke hadde spist kaken, sa han at læreren som hadde vakt i lunsjen ikke ville åpne kaken for ham fordi det ikke er sunt, forteller den oppbrakte moren.

Hun presiserer litt syrlig at hun ikke kunne huske å ha spurt læreren om hennes mening.

– Min sønns lunsjboks er veldig godt balansert. Han får alt fra meieriprodukter til frukt til smørbrød til kjøttpålegg og mye annet, sier hun til følgerne sine på TikTok.

Deretter legger hun til:

– Det er fordi vi, i dette huset, tror det er vår jobb som voksne å sørge for nok mat og variasjon for at vår sønns ernæringsbehov skal dekkes, og la ham lytte til kroppen sin og ta avgjørelser deretter – noe som betyr at han har lov til å spise noe søtt av og til. Jeg vet at noen kaller dem «godbiter» eller hva som helst- her i huset kaller vi det bare «mat». Vi tillegger ikke mat en moralsk verdi, vi sørger bare for mat, sier hun videre i videoen.

LUNCH ROW My son’s teacher mum-shamed me over his lunchbox – so I made it EASIER for him to tuck into his ‘unhealthy’ snack , , https://www.tiktok.com/@ashy_anne_/video/7246655715807481089

Ashy er klar på at det er hennes jobb som voksen å sørge for at sønnen får nok av «riktig mat». Men hun er irritert på læreren som ut fra sitt eget kosthold bestemte hva Ashys sønn kunne – eller ikke kunne – spise.

– Hvis sønnen min har spist skinke og ost, yoghurt, frukt og smørbrød, kan han få den kaka om han er sulten, sier hun og legger til at hun ikke la der i matboksen til guttungen for at den skulle være til pynt.

Guttens mor foteller videre at hun synes det er ille at læreren shamet sønnen hennes foran vennene hans fordi han ikke hadde «sunn» mat i matboksen.

Dagen etter sendte hun gutten tilbake på skolen – med den samme kakestykket. Men nå hadde hun tatt av plasten for ham på forhånd.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com