søndag, september 20, 2020

Smart tips: Derfor skal du helle cola på grillristen

Mest lest nå

11 bilder som viser hvor vakker Norge er

Hovedgrunnen til at turismer drar til Norge er vår vakre natur. Våre grønne bygder og sjarmerende byer. Men hvor ofte tenker...

Politimann redder skadet pitbull. Nå hylles han for sin hjertevarme innsats

Politibetjent Patrick Hennessey fra Florida var på vei til jobb en tidlig morgen klokken halv fem. Plutselig så han to pitbuller i veikanten. Den ene...

Turgåer bar skadet hund ned et 3350 meter høyt fjell – så kom overraskelsen

Lite visste en amerikansk kvinne at hun skulle komme hjem med et nytt familiemedlem etter en fjelltur for å hedre sønnen sin. Torsdag morgen den...

Det er vår og snart er grillsesongen i gang igjen for fullt. Å rense grillristen er ikke akkurat den kjekkeste oppgaven å ta fatt på før en kan begynne å grille godsakene. Det er heller ikke særlig fristende å rengjøre risten etter en har grillet.

Men ikke fortvil, for å få risten skinnende ren, trenger du bare to ingredienser. Den magiske ingrediensen er cola. Cola løser opp skitt og fett utrolig effektivt.

For å få risten gullende ren trenger du:


To flasker Coca Cola

Aluminiumfolie

Slik gjør du: 

Plasser grillristen i en stor bøtte, et badekar, eller lignende.

Hell rikelig med cola over og la det ligge så lenge som mulig.

Deretter tar du en klump med aluminiumfolie og vasker med den langs risten. Den møkket risten blir skinnende ren.

Lyst på et tips til? Her kommer et tips til en nydelig dessert du kan lage på grillen – Likørkysset jordbær

Jordbær hører denne årstiden til. Jordbær med fløte er nydelig, men det finnes så mange andre måter å tilberede den søte frukten på. Likørkyssede jordbær i mascaponekrem er en nydelig oppskrift som du bør prøve i løpet av sommeren.

Foto: Pixabay

Du trenger:

1 liter jordbær

Mascarpone kremost

Amarettolikør

Mynte

En grill

Slik gjør du:

Begynn med å tenne grillen. Mens den godgjør seg pakker du jordbærene inn i folie. Når grillen er klar, legger du folien med jordbærene på grillen og lar de ligge der til de har fått en gyllen farge. Pass på så de ligger for lenge.

Legg deretter jordbærene i en skål med Amarettolikør. La det trekke litt inn før du tar bærene opp med en skje og legger dem i en skål.

Smuldre litt mynte over de myke, grillede jordbærene. Hell deretter mascarponekrem forsiktig over skålen. Den smelter lett mot de varme bærene, så smakene setter seg skikkelig.

Høres godt ut, ikke sant? 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter