søndag, mai 16, 2021

Smittetallene nesten halvert fra toppen

Mest lest nå

I forrige uke fortsatte nedgangen i koronasmitten. Dette kommer frem av Folhehelseinstituttets (FHI) ukesrapport.

– Det er foreløpig meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 prosent siden uke 14 og 43 prosent siden uke 11, skriver FHI i rapporten.


Samtidig var det også 13 prosent færre som testet seg, sammenlignet med uken før. Andelen positive tester falt fra 3,3 prosent i uke 14 til 2,9 prosent i uke 15.

Nedgangen i meldte tilfeller sist uke kan i stor grad tilskrives en nedgang i Viken og Oslo. Mens disse to fylkene til sammen hadde 72 prosent av alle smittetilfellene i uke 14, falt andelen til 62 prosent i uke 15.

Smittetrenden er synkende i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark, sannsynlig synkende i Agder, Nordland og Troms og Finnmark og sannsynlig økende i Møre og Romsdal. I de resterende fylkene er trenden usikker, skriver FHI.

R-tallet på landsbasis er estimert til 0,8. Forskjellen er betydelig mellom de ulike fylkene.   

Antallet nye innlagte på sykehus faller også. I uke 14 ble 32 personer lagt inn på sykehus med covid-19-virus. I uke 15 falt tallet til 23 personer. 18 personer døde av viruset i forrige uke, ned fra 21 dødsfall uken før.

Vaksinering

Per 18. april var totalt 1 062 844 personer vaksinert med 1. dose, mens 300 862 personer er vaksinert med 2. dose.

De siste to ukene har 60 smittetilfeller blitt påvist hos fullvaksinerte. Dette tilsvarer 0,08 prosent.

– De fleste vaksinerte personene som smittes av koronaviruset, får kun mildere symptomer av kortere varighet enn hos uvaksinerte. Kun noen få personer utvikler symptomer på covid-19-sykdom. Alvorlig sykdom er sjelden, men når det forekommer, er det viktig å gjøre nærmere undersøkelser for å forstå hva som kan ha vært årsaken.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter