søndag, januar 24, 2021

Smittetallet kraftig opp i Bergen

Mest lest nå

Helse Bergen melder at r-tallet i deres område nå er oppe i 1,7.

I forrige uke var r-tallet i Bergen 1, nå har det økt til 1,7 melder NRK. R står ifølge Faktisk.no for reproduksjonstall, og viser hvor mange personer en person med koronaviruset smitter videre. Hvis r er 1 vil det si at 1 koronasmittet smitter én ny, eller at 100 smittede, smitter 100. Et r-tall på 1,7 betyr at 100 med koronasmitte, smitter 170 nye.  

koronavaksine

Et stigende R-tall kan varsle mulig ny kraftig spredning av viruset, som igjen kan utfordre det norske helsevesenet.


Den siste uken har smittetallet i Bergen økt fra 1,0 til 1,7.

– Det er som vi ventet og fryktet, at R-en øker nå etter nyttår. Det er en økning i antallet smitede i området vårt de siste syv dagene, og dette inkluderer importsmitte, opplyser administererende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen ifølge NRK.

Uten importsmitten er R-tallet for Bergensregionen 1,3.

Samtidig melder Helse Bergen om et nytt koronadødsfall ved Haukeland universitetssykehus. Avdøde var en eldre person, skriver Aftenposten. Dette er den 12. pasienten med covid-19 som har dødd i regionen siden pandemien startet.

På landsbasis var R-tallet beregnet å være 1,4 fra 21. desember til 3. januar. For perioden 1. til 20. desember var det beregnet til 1,0.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie skal onsdag klokken 15 avholde pressekonferanse om koronasituasjonen.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vil også være på plass. Mandag gikk Guldvog ut og ba om at at politi, kommune og helsemyndigheter må sjekke at de som skal sitte i karantene faktisk gjør det.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter