lørdag, juli 4, 2020

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Mest lest nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden. 

Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier eksperten at man bør unngå alle utenlandsturer som ikke er helt nødvendig, og at man spesielt ikke bør dra til Italia, som er det landet i Europa med størst smittefare nå.

Første tilfelle i Norge

Onsdag kveld ble det rapportert om den første norske innbyggeren som er smittet av koronaviruset.


– FHI har i dag fått bekreftet at en person i Norge har testet positivt på koronavirus, sa avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Akkurat nå er det flere norske innbyggere som blir satt i hjemmekarantene. 

50 personer er bedt om å holde seg i hjemmekarantene i Oslo til de får svar på om prøvene er positive eller negative, skriver VG.

– Etaten ber om at alle de 50 holder seg i karantene til de får svar påfølgende dag, opplyser kommunikasjonsjef i Helseetaten, Christian Ekker Larsen, til VG.

  • I Sauda kommune i Rogaland er én husstand isolert, ifølge kommunens egne nettsider.
  • Kommuneoverlegen i Mo i Rana opplyser til VG at en person som har vært på reise i et område med virusspredning, er satt i karantene.
  • Fem personer i Elverum sitter i isolat etter å ha kommet hjem med influensasymptomer etter en ferie i et virusberørt område i Italia, skriver Nettavisen.

1 av 4 nordmenn kan smittes

Torsdag formiddag holdt helsedirektoratet en pressemelding om koronaviruset i Norge. Helsedirektør Bjørn Guldvog fortalte at det bare var et spørsmål om tid før viruset kom til Norge og at man nå må være forberedt på at mange kan bli smittet.

– Vi er forberedt på å sette inn kraftfulle tiltak i helsetjenesten, sa Guldvog og fortalte at man tar høyde for at så mange som 25 prosent av befolkningen kan bli smittet.

– Hvis 25 prosent av befolkningen blir smittet, som er det vi planlegger for, kan det medføre at mellom 160.000 og 280.000 ekstra personer tar kontakt med helsetjenesten på grunn av sykdom. Det kan føre til mellom 14.000 og 16.000 ekstra innleggelser. I en slik situasjon må all planlagt behandling utsettes i helsetjenesten. Vi må legge planer for dette, sa Guldvog.

LES OGSÅ: Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Helsedirektøren kom også med en viktig oppfordring til det norske folk:

– Ikke møt opp fysisk på legevakta hvis du mistenker at du er smittet av koronaviruset, sa Guldvog.

Del gjerne oppfordringen videre – det er svært viktig! 

130,098FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter