fredag, oktober 30, 2020

Smittevernutstyr trolig stjålet fra Bergen helsehus

Mest lest nå

Forrige uke forsvant en hel palle med munnbind, plasthansker og smittefrakker fra Bergen helsehus. Nå mistenker de ansatte at utstyret har blitt stjålet.

– Vi vet at dette er veldig ettertraktet utstyr som også selges dyrt på svartebørsen, sier Brita Øygard, etatsdirektør for helse i Bergen kommune til BA. Det skriver VG.

Pallen inneholdt 75 esker med grønne munnbind, 75 esker med blå plasthansker og 50 pakker med smittefrakker.


Skulle til fastlegene

– Vi aner ikke hvor utstyret har blitt av, og mistenker at det kan ha blitt stjålet, sier etatsdirektøren.

Det var på fredag at man oppdaget at smittevernutstyret var borte fra varemottaket. Da skulle det kjøres ut til fastlegene i kommunen. Nå blir forsvinningen anmeldt til politiet.

Flere har blitt frastjålet utstyr

Bergen helsehus er ikke det eneste stedet der det har blitt har stjålet smittevernutstyr. Tidligere i mars, ble det stjålet munnbind fra et lager på Rikshospitalet.

– Vi grep fatt i dette etter at ganske mange vanlige munnbind forsvant fra et lager, sier leder for innkjøpsavdelingen ved Oslo Sykehusservice, Sissel Taklo, til VG.

Stjal fra brannstasjonen

Ved brannstasjonen på Herøy i Nordland har det også forsvunnet smittevernutstyr.

– Vi har lite å gå etter i denne saken, og ønsker derfor å gå ut med informasjonen i media, spesielt med tanke på viktigheten. Kritiske samfunnsfunksjoner må få beholde smitteværeutstyret, og derfor ser vi alvorlig på saken, sier politoverbetjent Thomas Johansen i Ytre Helgeland driftsenhet til lokalavisen i Sandnessjøen.

Sporløst forsvunnet

Det er snakk om til sammen 150 støvmasker og en del håndsprit som er sporløst forsvunnet. Støvmaskene og håndspriten er primært brannvesenets eget smittevernutstyr, som de er avhengig av om de skal bistå helse og politi, der de må inn på områder med smittefare.

– Dette ble oppdaget av folk i brannvesenet og meldt inn til oss i etterkant. De har tatt en runde med folk der ute for å sørge for at dette ikke har blitt satt bort. Men de finner fortsatt ikke smittevernsutstyret og da har vi konkludert med at dette er et tyveri, sier politoverbetjenten videre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter