tirsdag, februar 18, 2020
Nyheter Snart må også elbiler betale bompenger

Snart må også elbiler betale bompenger

-

Vi har vel egentlig bare ventet på det. At de gode fordelene for eiere av elbiler en dag skal ta slutt.

Nå er det snart slutt på tiden hvor det var gratis å passere bomstasjoner i Rogaland med elbil.

På tirsdag vedtok nemlig Fylkestinget at elbiler skal betale ved passering av bomstasjoner i Rogaland, dog slipper de unna med halv pris.

Svært mange nordmenn kjører elbill for å slippe utgifter. Foto: Pixabay

Usikkert når vedtaket trår i kraft

Stavanger Aftenblad skriver at det enda er usikkert når dette blir en realitet. Men det spekuleres i at vedtaket vil gjøre seg gjeldene av fra høsten av da nye bomstasjoner blir opprettet i distriktet. Det ligger en forutsetning til grunn om at stortinget vedtar at de faktisk skal være lov å ta halv pris for elbilene i bomstasjoner. Det meste tyder på at stortinget vil vedta dette på fredag.

Partiene i fylkestinget stiller seg alle bak vedtaket om bompenger for elbiler. Venstre, MDG og KrF foreslo imidlertid i følge E24 at man skulle utsette når dette skulle skje.

– Mange har investert i elbil, og mange står på venteliste for elbil, blant annet for at de slipper bompenger. Derfor mener vi at elbileiere burde fått bedre tid på seg, slik at det ble mer skånsomt, sier Kjartan Alexander Lunde (V) til Stavanger Aftenblad.

Da er det vel bare å vente på at resten av landet følger etter. Hva mener du om at elbiler i fremtiden skal betale for å passere bomstasjoner? Bruk kommentarfeltet på Facebook!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...