in

Snartenkt gutt unnslapp kidnapper med et lurt grep

Foto: Skjermdump Youtube

10-åringen husket hva faren hadde lært ham om å snakke med fremmede som tok kontakt. Det, og en god idé gutten selv kom på, reddet han trolig fra en kidnapper.

840.000 barn blir meldt savnet i USA hvert år, ifølge Upworthy. Mange av dem kommer heldigvis til rette innen få timer. Men noen blir aldri funnet.

En 10 år gammel gutt kunne fort ha vært en del av denne statistikken om han ikke hadde reagert så snartenkt på den skremmende opplevelsen han hadde da han var på vei hjem fra skolen.


Sammy Green bor i Pottstown, i den amerikanske delstaten Pennsylvania. Det er slettes ikke den største byen i landet. Her er det kun 23000 innbyggere. Så man skulle tro det var et ganske oversiktlig og trygt sted.

Men en ettermiddag da Sammy var på vei hjem fra skolen merket han at han ble fulgt av en fremmed dame. Kvinnen tilbød seg å kjøpe mat til Sammy. Han opplevde situasjonen raskt som ukomfortabel.

Sammy forteller til CBS News at hun sa hun skulle til Wawa. Det er en amerikansk bensinstasjonkjede som også selger mat. Hun lurte på om Sammy også skulle dit, og spurte ham hvor familien hans var.

Tiåringen opplevde tilnærmelsene som svært ubehagelig, og husket hva faren hadde sagt om fremmede. Samtidig tenkte han også lynraskt. Da kvinnen henvendte seg til gutten var han ikke langt fra favorittbutikken sin «Dani Bee Funky». Han satte kursen dit.

Sammys far har sett på butikkens overvåkingsvideo gjentatte ganger, og innrømmer til CBS News at han prøver han å unngå å tenke på hva som kunne ha skjedd.

– Å se barnet mitt lete etter hjelp fordi han var redd for sitt eget livet, det skjærer dypt i hjertet, sier pappa Sam Green, som understreker at dette er en lekse for alle foreldre.

Sammy forteller at han fortsatt skalv av redsel da jeg var inne i butikken. Men gutten gjorde alt riktig.

Han husket hva faren hans lærte ham om fremmede og det å være oppmerksom på omgivelsene sine, og 17 år gamle Hannah Daniels som sto bak kassen denne dagen hjalp muligens med å hindre en kidnapping.

– Han kom bort til meg og ba meg late som jeg var mammaen hans. Jeg sa okay, og ba han om å gå til bakrommet. Men han ville ikke vike fra meg, sier Daniels.

Da hun gikk bort til butikkdøren og låste, forsvant kvinnen som hadde oppsøkt Sammy og fulgt etter han til butikken.

Politiet i Pottstown sier at de har lokalisert kvinnen og at hun nå er under psykisk helsevern.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ny true crime: En telefon fra en 15 år gammel gutt fra Bergen ble begynnelsen på opprullingen av et internasjonalt pedofil-nettverk

Mattilsynet på kontroll: Over halvparten av produktene i barnemat-hylla på butikken var feilmerket