fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Snåsamannen reagerer på sjaman Dureks timepriser

Snåsamannen reagerer på sjaman Dureks timepriser

-

Mens sjaman Durek Verrett tar fra 3.000 kroner og oppover for en konsultasjon, har Joralf Gjerstad (93) aldri bedt om noen form for godtgjørelse for sine helbredende evner.

«Jeg fikk både helbredende og synske evner, og dem har jeg brukt gjennom hele livet. Det var aldri meningen for meg å ta noe betaling», sier Joralf Gjerstad til Dagbladet.

Ifølge NRK, tar Durek Verrett mellom 350 og 2.000 dollar for sine tjenester. I norske kroner, blir det mellom 3.200 og 18.200 kroner.

«Å ta betalt for sine evner, synes jeg er helt meningsløst», sier Joralf.

Det er som å stjele

I dag bor Joralf på sykehjemmet i Snåsa. Han har offisielt avsluttet sin praksis som healer. Likevel har han problemer med å si nei når folk spør, og han tar rett som det er imot folk på sykehjemmet. Men noen faktura sender han ikke med de besøkende.

LES OGSÅ: Durek Verrett etter boken hans ble stoppet: – Dere er mobbere

«Hvis jeg hadde tatt betalt, kunne jeg ikke ha holdt på. Samvittigheten hadde ikke greid det. Det er akkurat som å se en fin ting, så stjeler du den. Da mister den det gode, og er ikke så fin lenger», sier Snåsamannen til Dagbladet.

Fikk Kongens fortjenstmedalje

Joralf vokste selv opp under enkle kår i en søskenflokk på åtte barn. Etter fem års skolegang, måtte han avslutte skolen og begynne å jobbe. De ekstra evnene var det flere i slekta som hadde. Men Joralf brukte lang tid på å akseptere at han var annerledes enn sine jevnaldrende. Opp gjennom tidene, har han måtte tåle mye kritikk.

Likevel, Joralf har hatt en stor betydning for mange mennesker. Han har også mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Og i 2006 ble han kåret til «Årets trønder». NRK har laget en dokumentarfilm om evnene hans, kalt «Kjenner du varmen?» Og i 2008 kom biografien, «Snåsamannen» som raskt ble en bestselger. I 2010, skrev Joralf enda en bok: «Den gode kraften».

LES OGSÅ: Durek Verrett deler intime detaljer om Märtha: – Tre til fire ganger om dagen

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...