Hjem Historier fra livet Snorre (7) er frivillig hjelper på sykehjemmet

Snorre (7) er frivillig hjelper på sykehjemmet

Annenhver lørdag kommer sju år gamle Snorre til sykehjemmet og arrangerer curling for de eldre.

Det er Blomstergården i Slagelse kommune som har fått den sju år gamle Snorre Emil Johansson Mortensen som frivillig medhjelper.

Dansk TV 2 Øst skriver at han så at pleiehjemmet ønsket frivillige – og da så han sitt snitt til å gjøre en forskjell i samfunnet.

– Snorre sa at han gjerne ville drive med frivillig arbeid. Han ville egentlig lage mat til hjemløse, men da jeg spurte om han likte å lage mat, så var det ikke der interessen lå, sier Snorres mor, Pia Hjort Johansson, til TV 2.

Derimot er han veldig interessert i sport og spill og leker – og det var mulighet for det på sykehjemmet.

Den unge spillmesteren er med i et større prosjekt for å finne frivillige til omsorgssentrene i Slagelse. Han er en av 30 personer som har meldt seg frivillig så langt. Oppfordringen til frivillige kommer på bakgrunn av innsparinger i kommunen

Til tross for den store aldersforskjellen mellom Snorre Emil Johansson Mortensen og beboerne på Blomstergården sykehjem, er det rikelig anledning til å nyte hverandres selskap.

– Kan man gjøre noe sammen, er det det fineste, sier Snorre Emil Johansson Mortensen.

I videoen fra Snorres curling-lørdag kan de ansatte på sykehjemmet bekreftet at sjuåringen har blitt en svært populære gjest blant de eldre beboerne.

– Et lite sjarmtroll, sier en av mennene som er med på curling-turneringene Snorre arrangerer for dem.

Sjuåringen tegner og forklarer reglene i curling til de eldre. Foto: Skjermdump TV 2 Øst

Curlingstenene er en variant med hjul under, slik at alle på sykehjemmet kan være med og spille, fra stol eller rullestol.

Og gjør de det bra så er Snorre der og klapper dem på ryggen og skryter og tar en high five med dem.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com