Hjem Nyheter Snøskred stenger veien: 1300 innbyggere på Nordkinnhalvhøya isolert fra resten av Finnmark

Snøskred stenger veien: 1300 innbyggere på Nordkinnhalvhøya isolert fra resten av Finnmark

Nordkinnhalvøya som er det nordligste området på det europeiske fastlandet er avstengt fra resten av Finnmark etter det gikk et snøskred fredag som sperrer fylkesvei 888.

På Vegvesenets trafikkinformasjonssider opplyses det at F888 Bekkarfjord – Hopseidet i Lebesby, Troms og Finnmark, fortsatt er stengt etter det gikk et ras over fylkesveien fredag. Snøfokk og uvær stenger en rekke andre veier lands kysten helt nord i landet.

Innbyggerne på Nordkinnhalvøya er dermed avskåret fra resten av fylket.

På Twitter opplyser Vegtrafikksentralen Nord at de vil ta en ny vurdering av situasjonen klokken 12 lørdag:

Av de rundt 1300 innbyggerne i Lebesby kommune som nå er innesperret av raset bor cirka 1000 i kommunesenteret Kjøllefjord.

Kjøllefjord er kommunesenteret i Lebesby. Bildet er tatt på en mer idyllisk dag rent værmessig. I fiskeværet bor det 1000 personer.

Uvær langs store deler av kysten

Det har vært et voldsomt vær der inn mot palmehelgen. Avisa iFinnmark melder at det for et par dager siden var kolonnekjøring på denne strekningen.

Det er sendt ut flere farevarsler for regionen, i hovedsak om snøfokk og sterk kuling langs kysten.

Snøskredvarslingstjenesten Varsom.no har farevarsel 3 på snøskredvarslet for området. Dette er det nest høyeste varselet på skalaen.

Svært høy skredfare

Snøskredfaren opplyses å være svært høy (nivå 3 av 4) i hele fylket, med unntak av øst-Finnmark

Faregrad 3 innebærer at ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Det anbefales generelt å unngå terreng brattere enn 30 grader, og holde avstand til utløpsområder. Selv små tilleggsbelastninger kan løse ut skredene, og det kan også forekomme naturlig utløste skred.

Politiet i Finnmark gikk tidligere ut denne uken og oppfordret innbyggerne til å vise varsomhet og ta hensyn til værforhold ved turer i risikoutsatte områder, da spesielt i skredterreng.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com