onsdag, september 23, 2020

Sofias datter har aldri fått lørdagsgodt: -Det har sporet litt av

Mest lest nå

Politimann redder skadet pitbull. Nå hylles han for sin hjertevarme innsats

Politibetjent Patrick Hennessey fra Florida var på vei til jobb en tidlig morgen klokken halv fem. Plutselig så han to pitbuller i veikanten. Den ene...

Sofia Ståhls datter, Edith på to år, har aldri fått lørdagsgodt. Det kommer hun heller aldri til å få, dersom Sofia får det som hun vil. Derimot får datteren godteri hver eneste dag.

– Lørdagsgodt som fenomen er en god tanke om at man vil begrense mengden godteri, hvilket jo er rimelig, skriver PT og blogger Sofia Ståhl på den svenske nettsiden Femina.

– Min opplevelse er at lørdagsgodt har blitt noe som har sporet litt av. Siden det er så hellig og forbudt, så blir det noe man legger veldig mye fokus på. Man lengter til lørdag når man skal få spise godteri. Man har forbud hele uken, hvilket gir lørdagsgodtet en usunn posisjon, skriver hun videre.


Foto: privat

Vokste opp med fri tilgang på kaker

Sofia forteller at da hun var barn, var godteri aldri noen stor greie. Moren hennes elsket å bake, og fryseren var alltid full av kaker og boller.

– Ville man ha med seg noen småkaker i badekaret en tirsdag, var det ingen som stilte spørsmål ved det, sier Sofia.

– Når vi hadde besøk, og vi tok frem kaker eller annet godteri, var det aldri snakk om at man bare kunne ta så eller så mange, skriver hun videre, og legger til:

– Noen ganger hadde man lyst på tre, noen ganger ingen.

Foto: privat

Står alltid sjokolade fremme

Nå ønsker Sofia å gi datteren det samme ukompliserte forholdet til godteri som hun selv vokste opp med. Og hun har alltid en skål med mørk sjokolade stående fremme.

– Det er ingen forskjell på min reaksjon om hun spør etter å få smake sjokolade eller om hun spør om rossiner, potet eller frukt, sier Sofia.

– Om det er smart eller ikke, gjenstår å se. Dette er på ingen måte en fasit, bare hvordan vi resonnerer i denne jungelen, avslutter hun.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter