in

Solbrent? Bruk dette fra kjøleskapet

solbrent

Vi har hatt nydelig vær i store deler av landet vårt den siste tiden, og i tiden fremover får vi nok nyte mange flere varmende solstråler.

Som de fleste vet, er det svært viktig å gå til innkjøp av solkrem nå om sommeren og smøre deg godt inn. Skulle du likevel bli solbrent og ikke har aftersun tilgjengelig, da kan du finne hjelp i kjøleskapet ditt, skriver avisen Mirror.

Løsningen er nemlig et glass med melk! Det er hudlegen Joshua Zechner fra New York som forteller til avisen at kald melk er den perfekte løsningen for røde og brent hud. Han understreker samtidig at mer alvorlige forbrenninger ikke skal behandles med melk. Men med en forbrenning hvor du vanligvis ville ha brukt aftersun kan kald melk altså brukes.


Kald melk lindrer solbrent hud. Foto: Pixabay

Smør overalt

Slik gjør du: Hell kald melk fra kjøleskapet i en skål. Dypp en klut i melken og legg den så på huden din. Melken hjelper til med å berolige huden og ingrediensene som er i melken skal i følge artikkelen være en god erstatning for vanlig aftersun.

Er uhellet ute kan du altså bruke melk for å lindre, men det aller viktigste er selvsagt å smøre seg med solkrem med høy faktor.

Og husk: Det største problemet er ikke at vi ikke smører oss med solkrem, men at vi smører for tynt og ikke får smurt godt nok overalt. Høy faktor på solkremen gir oss i så fall en falsk beskyttelse. En grei huskeregel er å bruke minst én håndfull til én kropp.

LES OGSÅ: Bildene til den 39-år gamle kvinnen viser hvorfor man må bruke solkrem, og begrense tid i solarium

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hundens besøk til veterinæren har fått millioner til å le

Nødssituasjon på flyktningskipet «Ocean Viking»