Hjem Dyr Soldaten hørte elgkalv komme mot han i skogen – får en merkelig fornemmelse om at den vil fortelle han noe
Dyr

Soldaten hørte elgkalv komme mot han i skogen – får en merkelig fornemmelse om at den vil fortelle han noe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Prikko Erich Jyri er soldat i det estiske forsvaret og var ute med troppen sin ved sjøen Võrtsjärv.

Det var her Prikko en dag bestemte seg for å ta en liten tur inn i skogen for å finne seg et «alternativt toalett», som han selv sier det.

Men han skulle snart få uventet selskap!

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

For plutselig hørte Prikko en lyd som fanget oppmerksomheten hans. Han hørte et dyr som kom mot ham gjennom skogen. Først trodde han det var en hund, men da dyret kom nærmere så han det var alt annet enn en hund. Det var en elgkalv som kom tuslende mellom trærne – med kurs rett mot Prikko!

Prikko ville ikke skremme den lille kalven i tilfelle moren var i nærheten, og valgte å bare sitte helt still for å se hva som skjedde.

Men kalven var ikke det minste redd, og kom nysgjerrig hen til Prikko.

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

Kalven var selvfølgelig litt forsiktig i starten, men begynte etterhvert å snuse på den nye vennen sin.

Til sist kom den helt inntil Prikko og begynte å slikke på ham og sutte ham i armhulene. Det var tydelig at kalven lette etter brystmelk – den var rett og slett sulten.

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

Prikko, en dyrevenn som bare fulgte sine instinkter, følte et ansvar for å hjelpe kalven, men han kunne ikke mate den selv.

Han ringte derfor til en dyrlege og fortalte dem om hva som hadde skjedd, og om de kanskje hadde noen gode råd til ham. Dyrlegen fortalte Prikko han bare skulle sitte stille og følge med den.

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

Dyrlegekontoret sendte også en dyrlege ut med en flaske melk til kalven. Etter å ha sugd i seg melken forlot Prikko og de andre soldatene stedet, i visshet om at de hadde gjort sitt beste.

Han håpte av hele sitt hjerte det ville gå bra med den lille krabaten.

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

Neste morgen kom Prikko tilbake til stedet igjen – men nå var elgkalven borte. Da han så flere store elgspor i området ble han svært lettet og glad inne i seg. Det var gode tegn – den lille krabaten hadde sannsynligvis funnet moren sin igjen. Så deilig!

Foto: Facebook / Prikko Erich Jyri

Som soldat mener Prikko at det er lik plikt å beskytte dyrene som mennesker, og i dette tilfellet fullførte han sin oppgave med glans. Del artikkelen hvis du er enig!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com