Hjem Historier fra livet Solgte VM- og EM-medaljene sine for å støtte kampen mot kreft: Det kjøperen gjorde overrasker alle

Solgte VM- og EM-medaljene sine for å støtte kampen mot kreft: Det kjøperen gjorde overrasker alle

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den danske bueskytteren Kirstine Klausen la medaljene sine ut for salg for to uker siden. Inntektene skal gå til den danske kreftforeningen «Knæk Cancer».

Den danske bueskytteren Kristine Klausen gjorde noe godt, og ble møtt med uventet godhet tilbake.

Det var kjøpmannen Henrik Hedegaard som slo til på medaljesamlingen til den meritterte idrettsutøveren. Og etter han hadde kjøpt medaljene fikk Klausen en uventet beskjed:

– Jeg har selv mistet min mor og bestemor i kreft, og derfor var det ingen vanskelig avgjørelse for meg å støtte denne saken. Men det var også en annen grunn, og det er at den dagen du får barn eller barnebarn vil de garantert se de medaljene, og det er derfor jeg har bestemt meg for at medaljene skal bli hos deg, for det er der de hører hjemme, sa Hedegaard ifølge dansk TV 2 da han ga tilbake medaljene han hadde kjøpt til en rørt Kirstine Klausen.

Den profesjonelle bueskytteren hadde valgt å selge sine medaljer, som hun har vunnet i VM, EM og DM, samt en landslagstrøye for å støtte den danske Kreftforeningen.

Henrik Hedegaard er kjøpmann i Meny i Holstebro og endte opp med å kjøpe hele samlingen for 10.000 danske kroner, tilsvarende rett over 13.800 norske.

Da Hedegaard kom for å hente medaljene, og overlevere sjekken på de 10.000 kronene, ga han samtidig Kirstine Klausen den hyggelige overraskelsen.

LES OGSÅ: Gutten trengte 1 million kroner til kreftbehandling. Denne atleten solgte OL-medaljen sin for å hjelpe

– For meg er medaljene bare et stykke metall, men for Kirstine symboliserer de mange minner og all innsatsen som er lagt ned i dem. Derfor tror jeg de bare hører hjemme rundt halsen til Kirstine, forklarer Henrik Hedegaard til TV 2 om hvorfor han lar Klausen beholde medaljene han kjøpte.

Og den overraskende gesten lå tydelig bak Kirstine Klausen.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg måtte til Meny i Holstebro hvis jeg måtte se på dem. Jeg er helt målløs over at han hadde tenkt sånn, jeg synes det var skikkelig hjertevarmende og absolutt ikke noe jeg hadde forventet, sier hun rett etterpå.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com