onsdag, august 12, 2020

Solveig Kloppen åpen på Senkveld: «derfor var serien verdt det»

Mest lest nå

Endelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes gullunge

Du som er storesøster eller storebror har gjerne alltid mistenkt det, men nå er det altså bevist gjennom forskning. Foreldre skjemmer bort den yngste...

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved...

I januar formidlet vi saken om Solveig Kloppen som sto frem med historien sin om hvordan hun opplevde å miste både moren og søsteren sin med 6 ukers mellomrom.

Det var i 2017. Moren til Solveig Kloppen døde. Seks uker senere mistet Solveig også sin 50 år gamle søster. Hun valgte å avslutte livet.

– Det er som om alt revner, og jeg husker bare at jeg hylte da beskjeden kom. Det var et skrik som kom helt fra det innerste. Selv om Kathrine i perioder hadde vært veldig deprimert, var jeg ikke forberedt på at dette kunne skje, sier Solveig Kloppen til TV 2.


Mistet moren under innspilling av «Det jeg ikke fikk sagt»

Solveig Kloppen var i full gang med sitt nye tv-prosjekt. Dokumentarserien «Det jeg ikke fikk sagt», handler om døden og hvordan vi håndterer den. Midt under innspillingene fikk Kloppen selv erfare hvor brutal døden kan være.

Moren til Solveig Kloppen ble alvorlig kreftsyk under arbeidet med dokumentaren, og «Det jeg ikke fikk sagt» ble plutselig en dokumentar som også følger Kloppens eget møte med døden.

Etter serien har Kloppen blitt hyllet for sin åpenhet rundt døden og vanskelige tema. Serien ble svært populær blant tv-seerne og fredag kveld gjestet Solveig Kloppen «Senkveld» på TV 2.

«Jo, det er verdt det.»

«Jeg tenkte jo på et tidspunkt mens vi lagde serien – og det tror jeg er helt vanlig når man lager noe så personlig, jeg tenkte: vil dette kunne bety noe for noen andre enn oss i familien?

Og så er det så godt og så fint, når man merker at det har det gjort,» forteller Kloppen mens hun gjester «Senkveld», før hun videre forteller om alle tilbakemeldingene hun har fått etter serien, hvor spesielt en gjorde inntrykk på henne.

«Og jeg har fått ganske mange tilbakemeldinger, hvor jeg har tenkt at bare
én av disse hadde gjort at det var verdt det.

Blant annet har jeg fått tilbakemelding fra en mann jeg ikke kjenner, som skriver at han i flere perioder har slitt med destruktive tanker. Han har vært langt nede. Sammen med kona hadde han sett hele serien, og etter å ha sett den bestemte han seg for at han var nødt til å oppsøke hjelp, for at ikke døtrene hans skal sitte igjen med de tankene, som mine nieser gjør da.

Så en sånn tilbakemelding gjør jo at man tenker at jo, det er verdt det.»

Takk for din åpenhet Kloppen, og takk for en nydelig serie! Jeg er sikker på at du har vært til stor hjelp for svært mange mennesker som befinner seg i en lignende situasjon.

Trykk på deleknappen for å vise at du også verdsetter åpenheten til Solveig Kloppen!

130,383FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter