Hjem Kjendisnytt Solveig Kloppen forteller om den tunge opplevelsen: – Jeg var ikke forberedt i det hele tatt

Solveig Kloppen forteller om den tunge opplevelsen: – Jeg var ikke forberedt i det hele tatt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Er det en person her til lands som fortjener åpenhetsprisen, så må det være Solveig Kloppen.

Ved flere anledninger har den folkekjære programlederen åpent fortalt om livets tunge stunder.

Solveig Kloppen mistet både moren og søsteren sin i løpet av få uker i 2017. Moren til Solveig Kloppen døde først. Seks uker senere mistet Solveig også sin 50 år gamle søster. Hun valgte å avslutte livet. Solveig ønsket å være åpen om sorgen. Selv sto hun midt i innspillingen av dokumentaren «Det jeg ikke fikk sagt». Men det var aldri aktuelt for Kloppen å avbryte innspillingen, eller å tie om sorgen.

«Jeg krever av andre at de skal være åpne og snakke om det vanskelige, og plutselig sto jeg midt i det selv. Om ikke jeg gjorde det måtte vi bare ha avsluttet rett og slett», sa hun den gang til VG.

Hun poengterte også at det snakke om det vanskelig føltes som en terapi. Det ga henne både trøst og håp.

«Det har fungert som en terapi for meg. Og at folk gir meg disse fine tilbakemeldingene, og deler sine egne historier, det gir meg trøst og håp. Det har vært en helende prosess for meg», sa Solveig.

Åpen om spontanabort

I tiden etter at Solveig snakket om døden og sorg var det svært mange som fortalte at de kunne relatere seg til historien hennes, at det hjelper å høre andre snakke om de vanskelige tingene.

Nå forteller Kloppen om en ny tung periode av livet, som mange helt sikkert kan kjenne seg igjen i.

I podkasten «Fødselspodden» med Randi Fuglehaug forteller hun hvordan det var å gjennomgå en spontanabort.

Vi skal tilbake til 2004. Solveig Kloppen og ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy hadde de siste seks månedene forsøkt å bli gravid. Så kom den positive beskjeden. Et barn var på vei. Men gleden skulle ikke vare lenge. Over noen uker kjente Kloppen på magesmerter, noe som ga henne en dårlig følelse. Hun bestilte derfor en legetime.

– Så viste det seg at det var borte vekk, rett og slett, sier Kloppen i podkasten.

Kloppen hadde spontanabortert. Til Dagbladet forteller Solveig at det var snakk om en «missed abortion». Det vil si at fosteret er dødt i livmoren, men at kroppen ikke støter det ut. Det neste som ventet henne var både vanskelig og tungt å håndtere.

– Jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Også måtte man sitte der på venterommet sammen med gravide og høygravide, forteller Kloppen og sier videre at det hele føltes som en ensom og heftig opplevelse.

– Jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Kjartan var ikke med. Jeg dro dit alene og tenkte at «tja, dette er vel fort gjort». Jeg måtte i narkose, og det var jeg heller ikke forberedt på. Det var en ganske heftig opplevelse. Jeg liksom sjanglet ut derfra ensom og alene, forteller Kloppen i podkasten.

I dag har Solveig Kloppen to barn. Albert på 14 år og Klara på 11 år.

Nå hyller vi måten Solveig Kloppen åpent forteller om vanskelige livssituasjoner som mange kan kjenne seg igjen i. Det kan uten tvil være til hjelp for andre som er i lignende situasjoner. Trykk gjerne på deleknappen for å hylle bidraget Solveig Kloppen gir gjennom sin åpenhet!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com