Hjem Fremhevet Solveig Kloppen fyller 50 år – 5 grunner til at vi digger denne dama

Solveig Kloppen fyller 50 år – 5 grunner til at vi digger denne dama

I dag fyller Solveig Kloppen 50 år – og i den anledning har vi sett på hvorfor hun har betydd så mye for oss nordmenn de siste årene.

I 2017 vant Solveig Kloppen prisen for beste kvinnelige programleder for programmet «En kveld hos Kloppen». I 2019 ble hun hyllet for programmet «Det jeg ikke fikk sagt», der hun fortalte om morens død og søsterens selvmord. Også her var hun nominert til Gullruten.

At Solveig Kloppen har opplevd mye vanskelig er det ingen tvil om.

Moren til Solveig Kloppen, Bjørg Hjelmstad, døde av kreft, noe Solveig dokumenterte. Den gangen sa hun til TV2 at det var veldig godt å være to i en sånn krise. Hun hadde støtte av søsteren sin.

Men få uker senere, tok søsteren, Kathrine, sitt eget liv, bare 50 år gammel.

«Det er som om alt revner, og jeg husker bare at jeg hylte da beskjeden kom. Det var et skrik som kom helt fra det innerste. Selv om Kathrine i perioder hadde vært veldig deprimert, var jeg ikke forberedt på at dette kunne skje», sa Solveig Kloppen til TV 2.

1. Hennes åpenhet om sorg

Og nettopp Kloppens vilje til å snakke åpent og offentlig om hva sorgen gjorde med henne er det første punktet på lista vår over ting vi liker med programlederen.

I programmet «Det jeg ikke fikk sagt», skulle Solveig i utgangspunktet lære seg mer om hvordan man snakker om døden. Da hun plutselig selv stod oppe i sorg etter dødsfall i familien, valgte hun å fortelle om det i programmet.

«Jeg tenker det er fint, og det er godt at folk vet hva som har skjedd. Jeg legger ikke skjul på at det er kjempevanskelig, og jeg har dager som er utrolig tunge og bena er som blylodd. Men jeg prøver å overbevise meg selv og mine nærmeste om at dette er normalt i en unormal situasjon», sa hun til TV 2.

Vi opplever alle sorg i løpet av livet. Og dessverre er det ikke så mange som snakker åpent om det. Her går Kloppen foran som et godt eksempel og bruker kjendisstatusen sin til noe som kan være verdifullt for mange.

2. Åpen om spontanabort

I tiden etter at Solveig snakket om døden og sorg var det svært mange som fortalte at de kunne relatere seg til historien hennes, at det hjelper å høre andre snakke om de vanskelige tingene.

På ny åpnet Kloppen om en ny tung periode av livet, som mange helt sikkert kan kjenne seg igjen i.

I podkasten «Fødselspodden» med Randi Fuglehaug fortalte hun hvordan det var å gjennomgå en spontanabort.

Vi skal tilbake til 2004. Solveig Kloppen og ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy hadde de siste seks månedene forsøkt å bli gravid. Så kom den positive beskjeden. Et barn var på vei. Men gleden skulle ikke vare lenge. Over noen uker kjente Kloppen på magesmerter, noe som ga henne en dårlig følelse. Hun bestilte derfor en legetime.

– Så viste det seg at det var borte vekk, rett og slett, sier Kloppen i podkasten.

Kloppen hadde spontanabortert. Til Dagbladet forteller Solveig at det var snakk om en «missed abortion». Det vil si at fosteret er dødt i livmoren, men at kroppen ikke støter det ut. Det neste som ventet henne var både vanskelig og tungt å håndtere.

– Jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Også måtte man sitte der på venterommet sammen med gravide og høygravide, forteller Kloppen og sier videre at det hele føltes som en ensom og heftig opplevelse.

– Jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Kjartan var ikke med. Jeg dro dit alene og tenkte at «tja, dette er vel fort gjort». Jeg måtte i narkose, og det var jeg heller ikke forberedt på. Det var en ganske heftig opplevelse. Jeg liksom sjanglet ut derfra ensom og alene, fortalte Kloppen i podkasten.

I dag har Solveig Kloppen to barn. Albert på 15 år og Klara på 12 år.

3. Hennes omtanke for andre

Selv om Kloppen naturligvis lager tv-program som skal fenge og få mange seere, virker det som om det viktigste for henne med å lage programmet om sorg var å kunne hjelpe andre som er i samme situasjon.

Da hun tidligere gjestet «Senkveld» fortalte hun om nettopp tankene rundt dette.

«Jeg tenkte jo på et tidspunkt mens vi lagde serien – og det tror jeg er helt vanlig når man lager noe så personlig, jeg tenkte: vil dette kunne bety noe for noen andre enn oss i familien?

Og så er det så godt og så fint, når man merker at det har det gjort,» forteller Kloppen mens hun gjester «Senkveld», før hun videre forteller om alle tilbakemeldingene hun har fått etter serien, hvor spesielt en gjorde inntrykk på henne.

«Og jeg har fått ganske mange tilbakemeldinger, hvor jeg har tenkt at bare
én av disse hadde gjort at det var verdt det.

Blant annet har jeg fått tilbakemelding fra en mann jeg ikke kjenner, som skriver at han i flere perioder har slitt med destruktive tanker. Han har vært langt nede. Sammen med kona hadde han sett hele serien, og etter å ha sett den bestemte han seg for at han var nødt til å oppsøke hjelp, for at ikke døtrene hans skal sitte igjen med de tankene, som mine nieser gjør da.

Så en sånn tilbakemelding gjør jo at man tenker at jo, det er verdt det.»

4. Det gode humøret

Det virker som om denne dama alltid er i godt humør, man kan vel ikke annet enn å bli glad av dette smilet?

5. Humoren

Alltid en kjapp replikk på lur. Alltid sprudlende og humoristisk.

Hvem husker vel ikke denne kommentaren fra «Skal vi danse»?

– Jeg hadde ikke klart å være så synkronisert på egen hånd engang! (Solveig Kloppen)

I dag gratulerer vi Solveig Kloppen så mye med 50-årsdagen og håper på alt det beste for dagen! Din åpenhet har garantert betydd mye for mange i dette landet og vi håper du fortsetter med det!

Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å sende dine gratulasjoner du også!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com