torsdag, august 13, 2020

Solveig Kloppen nominert til Gullruten

Mest lest nå

Solveig Kloppen har blitt hyllet for programmet «Det jeg ikke fikk sagt», der hun forteller om morens død og søsterens selvmord. Nå kan hun vinne Gullruten for programmet sitt.

Moren til Solveig Kloppen, Bjørg Hjelmstad, døde av kreft, noe Solveig dokumenterte. Den gangen sa hun til TV2 at det var veldig godt å være to i en sånn krise. Hun hadde støtte av søsteren sin.

Men få uker senere, tok søsteren, Kathrine, sitt eget liv, bare 50 år gammel.


Det er som om alt revner

«Det er som om alt revner, og jeg husker bare at jeg hylte da beskjeden kom. Det var et skrik som kom helt fra det innerste. Selv om Kathrine i perioder hadde vært veldig deprimert, var jeg ikke forberedt på at dette kunne skje», sa Solveig Kloppen til TV 2.

I programmet «Det jeg ikke fikk sagt», skulle Solveig i utgangspunktet lære seg mer om hvordan man snakker om døden. Da hun plutselig selv stod oppe i sorg etter dødsfall i familien, valgte hun å fortelle om det i programmet.

«Jeg tenker det er fint, og det er godt at folk vet hva som har skjedd. Jeg legger ikke skjul på at det er kjempevanskelig, og jeg har dager som er utrolig tunge og bena er som blylodd. Men jeg prøver å overbevise meg selv og mine nærmeste om at dette er normalt i en unormal situasjon», sa hun til TV 2.

Kan vinne to priser

Nå kan den modige programlederen vinne hele to Gullruter. Hun er nemlig nominert i kategorien beste programleder, i tillegg til at programmet er nominert til publikumsprisen.

«Det er jo veldig godt når man lager noe så personlig. En ting er at det har vært en fin mottakelse, men så har det jo vært mange seere i tillegg, og man vil jo gjerne at det skal bli sett og snakket om. Det er jo det som er målet, at man åpner litt opp, og det at jeg er åpen kan gjøre at det blir lettere for andre å snakke om de vanskelige tingene», sa Solveig Kloppen til Dagbladet etter nominasjonen.

Synes du at Solveig Kloppen og «Det jeg ikke fikk sagt» bør vinne Gullruter? Trykk i så fall på deleknappen!

130,379FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter