onsdag, juli 15, 2020

Solveig Kloppen om den etterlengtede nyheten: -Gleder meg helt enormt

Mest lest nå

– Det er med småfugl i epletrærne og sommerfugler i magen jeg igjen inviterer fine folk til sommerfest i hagen min. Jeg gleder meg helt enormt, og tror jeg kan love varme og solfylte kvelder – uansett vær, sier Solveig Kloppen.

Sitatet ovenfor er gitt til TV 2. Anledningen? «En kveld hos Kloppen» er tilbake!

Fra 4. juli kan man hygge seg med syv episoder, fordelt på syv lørdager. Solveig Kloppen inviterer kjente gjester hjem i hagen sin.


– Vi elsker Solveig Kloppen og hjemmet hennes på Tåsen, og denne sesongen elsker vi hagen hennes spesielt. Den skal fylles med morsomme og spennende gjester og artister, god stemning, utekjøkken og blomstervegg, sier sier Kathrine Haldorsen programredaktør i TV 2.

Snakker åpent om vanskelige tema

De siste årene har Solveig Kloppen fått en høy stjerne i de norske hjem. En av grunnene er hennes folkelige vesen og jobben hun gjør som programleder, en annen er definitivt hennes egenskap til å snakke om vanskelige tema i offentligheten.

Ved flere anledninger har den folkekjære programlederen åpent fortalt om livets tunge stunder.

Solveig Kloppen mistet både moren og søsteren sin i løpet av få uker i 2017. Moren til Solveig Kloppen døde først. Seks uker senere mistet Solveig også sin 50 år gamle søster. Hun valgte å avslutte livet. Solveig ønsket å være åpen om sorgen. Selv sto hun midt i innspillingen av dokumentaren «Det jeg ikke fikk sagt». Men det var aldri aktuelt for Kloppen å avbryte innspillingen, eller å tie om sorgen.

«Jeg krever av andre at de skal være åpne og snakke om det vanskelige, og plutselig sto jeg midt i det selv. Om ikke jeg gjorde det måtte vi bare ha avsluttet rett og slett», sa hun den gang til VG.

Hun poengterte også at det snakke om det vanskelig føltes som en terapi. Det ga henne både trøst og håp.

«Det har fungert som en terapi for meg. Og at folk gir meg disse fine tilbakemeldingene, og deler sine egne historier, det gir meg trøst og håp. Det har vært en helende prosess for meg», sa Solveig.

Åpen om spontanabort

I tiden etter at Solveig snakket om døden og sorg var det svært mange som fortalte at de kunne relatere seg til historien hennes, at det hjelper å høre andre snakke om de vanskelige tingene.

Nå forteller Kloppen om en ny tung periode av livet, som mange helt sikkert kan kjenne seg igjen i.

I podkasten «Fødselspodden» med Randi Fuglehaug forteller hun hvordan det var å gjennomgå en spontanabort.

Vi skal tilbake til 2004. Solveig Kloppen og ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy hadde de siste seks månedene forsøkt å bli gravid. Så kom den positive beskjeden. Et barn var på vei. Men gleden skulle ikke vare lenge. Over noen uker kjente Kloppen på magesmerter, noe som ga henne en dårlig følelse. Hun bestilte derfor en legetime.

– Så viste det seg at det var borte vekk, rett og slett, sier Kloppen i podkasten.

Kloppen hadde spontanabortert. Til Dagbladet forteller Solveig at det var snakk om en «missed abortion». Det vil si at fosteret er dødt i livmoren, men at kroppen ikke støter det ut. Det neste som ventet henne var både vanskelig og tungt å håndtere.

– Jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Også måtte man sitte der på venterommet sammen med gravide og høygravide, forteller Kloppen og sier videre at det hele føltes som en ensom og heftig opplevelse.

– Jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Kjartan var ikke med. Jeg dro dit alene og tenkte at «tja, dette er vel fort gjort». Jeg måtte i narkose, og det var jeg heller ikke forberedt på. Det var en ganske heftig opplevelse. Jeg liksom sjanglet ut derfra ensom og alene, forteller Kloppen i podkasten.

I dag har Solveig Kloppen to barn. Albert på 14 år og Klara på 11 år.

130,163FansLik
1,480FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter