fredag, oktober 23, 2020

Sommer-OL utsettes

Mest lest nå

De siste dagene har det vært store diskusjoner rundt sommer-OL og om lekene bør utsettes.

I går skrev presidenten i Den Internationale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, et brev til utøverne hvor han forklarte at utsettelse er en av mulighetene som diskuteres og at en avgjørelse vil bli tatt i løpet av fire uker.

Nå er avgjørelsen altså tatt. IOC- veteranen Dick Pound forteller US TODAY at han vet at Sommer -OL i Tokyo blir utsatt. Mest sannsynlig til 2021.


«Basert på informasjonene IOC har, er en utsettelse av OL blitt bestemt. Sommerlekene kommer ikke til å starte 24. juli som planlagt. Det vet jeg, sier Dick Pound.

Komiteén har vært under et veldig press

Det er første gang IOC åpner for at lekene ikke vil finne sted som vanlig. Komiteen har vært under et veldig press.

Mandag gikk i utøverforeningen The Athletics Association ut med en klar oppfordring om at sommerlekene bør utsettes:  «Vi har gjennomført en undersøkelse blant tusenvis av friidrettsutøvere fra hele verden, og det er helt klart at en overveldende majoritet vil at Tokyo 2020 skal utsettes», skriver foreningen på Twitter.

I går ble det kjent at Canada og Australia ikke ville delta dersom ikke de planlagte lekene i Tokyo ble utsatt i minst ett år.

LES OGSÅOver en halv million nordmenn har sett komikerens koronaråd

Photi Sotiropoulos, kommunikasjonssjef Canadas olympiske komite, kom samtidig med en oppfordring til andre land:

– Vi håper andre land følger etter. Dette er større enn sport. Det er et verdenshelseproblem. Vi driver med sport, og er ikke i posisjon til å sette andres liv i fare, sier han til.

I dag ble det også kjent at idrettspresident Berit Kjøll ba idrettsstyret om å ikke sende norske utøvere til Tokyo-OL dersom lekene ikke utsettes i følge Aftenposten. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter