Hjem Kjendisnytt «Sommerhytta-paret» forteller hvordan de fant kjærligheten – Hadde mann og barn

«Sommerhytta-paret» forteller hvordan de fant kjærligheten – Hadde mann og barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det populære programmet «Sommerhytta» er tilbake på TV 2. Fire par kjemper om å vinne drømmehytta.

I årets sesong deltar blant annet det lesbiske paret Jamina og Stine. Kjærlighetshistorien deres startet med en enkel sjekkereplikk om trappevask, men har vokst til noe langt større gjennom 18 år sammen. Nå forteller de sin historie, om hvordan de gikk fra å være naboer til å bli et lykkelig ektepar.

I det fredelige nabolaget på Rødtvet, bor paret i et sjarmerende hvitt trehus. Her deler de livet med datteren Iris og deres trofaste Minischnauser, Bolla. Det var under et uformelt møte i trappeoppgangen at Jamina som den gang sammen med mannen og far til Iris, møtte Stine i trappeoppgangen. De utvekslet et kort «hei» som senere skulle lede til noe mer.

Jamina, med røtter i Marokko og en fortid i Brasil, var på den tiden gravid og ble senere alenemor. Stine på sin side, flyttet tilbake til blokken etter et år i Bergen, ny-singel og åpen for nye muligheter. Gjennom det skeive sjekke-nettstedet Gaysir fant de tilbake til hverandre, der Jamina sendte en melding til Stine med teksten «Har du glemt å ta trappevaska?».

Forholdet utviklet seg raskt fra vennskap til kjærlighet. Stine, som først var usikker på om hun var klar for et seriøst forhold, oppdaget snart at følelsene for Jamina var ekte. Jamina, på sin side, var mer enn klar til å ta skrittet fullt ut, og de to ble snart et par.

Deltar i «Sommerhytta»

Det at Stine ble en stadig viktigere skikkelse i lille Iris’ liv, endret dynamikken i familien. Stine fant kjærlighet ikke bare til Jamina, men også til Iris, som hun nå betrakter som sitt eget barn.

Og det var nettopp Iris som meldte mødrene på «Sommerhytta».

– Det var da overtenninga startet. Vi har vært veldig mye «der oppe», synes jeg. Men det har jo vært et eventyr, sier Stine til TV 2 hvor de forteller historien sin.

Jaminas og Stines deltakelse i «Sommerhytta» var intens og krevende, noe som gjorde at de var lite hjemme. Iris, som var midt i russetiden, kjente på fraværet av sine mødre.

– De kom hjem i helgene, men de var jo borte i over to måneder. Jeg kjente skikkelig på at de var så dypt inne i «Sommerhytta»-bobla, som jeg ikke fikk komme inn i. De glemte alt rundt, sier hun.

Stine legger til at reaksjonen til Iris ble en øyeåpner for dem, men at perioden under innspillingene var utrolig krevende.

– Vi var helt ødelagte. For det å jobbe fysisk fra morgen til kveld, å holde på så intenst med så mye nytt, det gjorde at vi var helt kake. Jeg bare lå rett ut den første helgen, husker jeg. Jeg orket ingenting, forteller hun til TV 2.

Forbereder seg på reaksjoner

Så langt har Jamina og Stine hovedsakelig mottatt positiv respons fra offentligheten. Men de er også forberedt på hatet som kan komme når de deltar i «Sommerhytta» som et lesbisk par.

Dette understreker en viktig samfunnsendring, hvor aksept og forståelse for skeive forhold blir stadig mer normalisert, noe også den yngre generasjonen, representert ved Iris, tar som en selvfølge.

Jamina Heggedal og Stine Gabrielsen. Foto: Espen Solli

– Vi er forberedt på at det kan komme hat, i den grad man kan forberede seg på sånt. Vi har jo sett historier med par som får stygge brev i posten, der folk som hater dem tar direkte kontakt. Det virker jo litt skummelt, sier Stine.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com