tirsdag, november 24, 2020

Sønnen besøker faren sin i karantene utenfor vinduet hver dag

Mest lest nå

I disse korona-tidene, har vi fått beskjed om at vi helst ikke skal besøke våre eldre slektninger. De regnes for å være i risikogruppen ved smitte. Spesielt ved pandemiens utbrudd i mars var vi påpasselige med dette. Men denne sønnen, fant likevel en måte han kunne besøke faren sin på.

Sandy Hamiliton jobber på et sykehjem i Minnesota i USA. Ledelsen har bestemt at beboerne skal settes i karantene for å beskytte dem mot viruset.

Sandy la merke til at en av de eldre beboerne fikk besøk utenfor vinduet sitt hver dag. Sønnen hans dukket opp til samme tid. Han hadde en fluktstol under armen, og satt seg ned utenfor farens vindu. Så tok han opp telefonen og ringte faren sin.


Foto: Sandy Hamiliton / Facebook

Bildet går viralt

Sandy ble så rørt av sønnens besøk, at hun tok et bilde av dem og la det ut på Facebook.

«Den eldre mannen på hjemmet er i karantene, så sønnen hans kommer hver dag for å besøke pappaen sin slik at de kan snakke i telefonen – søteste noensinne», skriver hun.

LES OGSÅ: Kjære renholdsarbeidere: Tusen takk!

Bildet har i skrivende stund blitt delt 917.000 ganger. Og over 158.000 har lagt igjen en tommel opp eller et hjerte til fotografiet som ble delt ved pandemiens oppstart.

Fraråder folk å besøke eldre

Helseminister Bent Høie har tidligere sagt at pårørende må være ekstremt aktsomme, og at han fraråder folk å besøke sine nærmeste hvis de er gamle eller syke. Noen kommuner har også stengt sykehjemmene for besøk.

Nina Kristine Sorknes er spesialrådgiver i Folkehelseinstituttet. Hun har noen gode retningslinjer for ansatte ved sykehjem.

– Besøkende må tenke veldig nøye gjennom hvis de skal besøke eldre, sier hun til Sykepleien. Hun mener man ikke kan nekte pårørende å besøke sin kjære på sykehjem.

– Tiltaket må stå i samsvar med det man skal oppnå. Myndighetene kan vanskelig nekte sykehjemmene å ta imot pårørende. Hva hvis noen ligger på dødsleiet? Pårørende må få komme og ta farvel. Da må sykehjemmet organisere hvordan det skal skje, og hvor pasienten skal ligge, sier hun, og legger til:

– De besøkende skal gå direkte inn til pasienten og ikke oppholde seg i fellesarealet.

LES OGSÅTom Hanks er koronasmittet: Ta vare på hverandre

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter