Hjem Historier fra livet Sønnen besøker faren sin i karantene utenfor vinduet hver dag

Sønnen besøker faren sin i karantene utenfor vinduet hver dag

I disse korona-tidene, har vi fått beskjed om at vi helst ikke skal besøke våre eldre slektninger. De regnes for å være i risikogruppen ved smitte. Spesielt ved pandemiens utbrudd i mars var vi påpasselige med dette. Men denne sønnen, fant likevel en måte han kunne besøke faren sin på.

Det e faktisk snart ett år siden den grusomme pandemien virkelig begynte å herje hele verden. I løpet av det året har det dukket opp mange hjerteskjærende historier. Fortellinger om mennesker som mister jobbene, som dør alene i en sykeseng uten å kunne få besøk og familie som ikke kan treffe hverandre. Spesielt besteforeldre har det siste året sett mindre til barnebarna sine enn hva som ville vært normalt.

Men midt oppi alle de triste historiene, har det også dukket opp flere historier som berører på en fin måte. Dette er en av dem.

Sandy Hamiliton jobber på et sykehjem i Minnesota i USA. Ledelsen har bestemt at beboerne skal settes i karantene for å beskytte dem mot viruset.

Sandy la merke til at en av de eldre beboerne fikk besøk utenfor vinduet sitt hver dag. Sønnen hans dukket opp til samme tid. Han hadde en fluktstol under armen, og satt seg ned utenfor farens vindu. Så tok han opp telefonen og ringte faren sin.

Foto: Sandy Hamiliton / Facebook

Bildet gikk viralt

Sandy ble så rørt av sønnens besøk, at hun tok et bilde av dem og la det ut på Facebook.

«Den eldre mannen på hjemmet er i karantene, så sønnen hans kommer hver dag for å besøke pappaen sin slik at de kan snakke i telefonen – søteste noensinne», skriver hun.

LES OGSÅ: Studie: Så lenge er man immun korona

Bildet har blitt delt enormt mange ganger det siste året. I skrivende stund blitt delt 914.000 ganger. Og over 158.000 har lagt igjen en tommel opp eller et hjerte til fotografiet som ble delt ved pandemiens oppstart.

Fraråder folk å besøke eldre

Helseminister Bent Høie har tidligere sagt at pårørende må være ekstremt aktsomme, og at han fraråder folk å besøke sine nærmeste hvis de er gamle eller syke. Noen kommuner har også stengt sykehjemmene for besøk.

Nina Kristine Sorknes er spesialrådgiver i Folkehelseinstituttet. Hun har noen gode retningslinjer for ansatte ved sykehjem.

– Besøkende må tenke veldig nøye gjennom hvis de skal besøke eldre, sier hun til Sykepleien. Hun mener man ikke kan nekte pårørende å besøke sin kjære på sykehjem.

– Tiltaket må stå i samsvar med det man skal oppnå. Myndighetene kan vanskelig nekte sykehjemmene å ta imot pårørende. Hva hvis noen ligger på dødsleiet? Pårørende må få komme og ta farvel. Da må sykehjemmet organisere hvordan det skal skje, og hvor pasienten skal ligge, sier hun, og legger til:

– De besøkende skal gå direkte inn til pasienten og ikke oppholde seg i fellesarealet.

LES OGSÅKaptein Tom Moore er død

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com