Hjem Familie Sønnen ble drept av fyllekjører – nå oppdrar Cecilia barnebarna og krever at fyllekjørere må betale barnebidrag

Sønnen ble drept av fyllekjører – nå oppdrar Cecilia barnebarna og krever at fyllekjørere må betale barnebidrag

Det er mer enn et år siden Cecilia Williams mistet sønnen, svigerdatteren og et av barnebarna i en bilulykke politiet mener var forårsaket av at føreren i en møtende bil kjørte i ruspåvirket tilstand.

Barnebarna Mason og Bentley overlevde, og bor i dag hos Cecilia. Hun forteller til People at barna i mange måneder etter ulykken stilte det samme spørsmålet:

– Tror du de fortsatt er døde?

Cecilia sier at det går bedre med de to gjenlevende barna nå, men at det fortsatt er tunge stunder. Det er det for alle de etterlatte.

I 2020 ble en person drept hvert 45. minutt i USA som følge av kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Jeg har snakket med så mange mennesker som sier akkurat det samme: Personen som drepte familiemedlemmet deres endte ikke engang i fengsel. Når saken kom opp for retten, ble saken behandlet raskt og de endte opp med å få betinget dom, sier Cecilia.

Cecilia Williams med barnebarn Mason (til venstre) og Bentley. Foto: privat

Så hun bestemte seg for at hun måtte gjøre noe for å få potensielle fyllekjørere til å kjenne på den varige fortvilelsen det er å miste en kjær. Derfor har hun kommet med et lovforslag som hun har kalt «Bentleys lov»: Lovforslaget har til hensikt å tvinge promillekjørere til å betale barnebidrag for barn som blir etterlatt når en forelder blir drept i en fyllekjøring.

– Noen mennesker elsker penger mer enn de elsker liv. Så måten å lære en person og hindre dem i å bli gjengangere og utsette flere familier for dette er å sørge for at de må betale, mener hun.

Mason (til venstre) og Bentley Williams besøkte i september 2021 et minnesmerke på ulykkesstedet i Missouri der foreldrene og broren deres ble drept. Foto: Privat

– Jeg vil at lovbrytere skal se hvordan familier virkelig lider, hvordan deres handlinger påvirker alle. Jeg håper at det får folk til å tenke seg om to ganger, sier Cecilia.

Etter at Cecilia i månedene etter den fatale bilulykken begynte å presse på ved å ringe og sende e-post til politikere rundt om i landet har blant annet Tennessee vedtatt et lovforslag som har tatt modell av hennes «Bentleys lov». Minst 10 andre delstater har innført lignende lovgivning.

  1. kvinne

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com