Hjem Inspirerende Da sønnen døde var moren knust av skyldfølelse. Reaksjonen til far? Ikke som forventet!

Da sønnen døde var moren knust av skyldfølelse. Reaksjonen til far? Ikke som forventet!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Et ektepar hadde vært gift i elleve år da de fikk sitt første barn. Paret fikk en nydelig liten gutt som betydde absolutt alt for dem.

En morning, da gutten var rundt to år gammel, oppdaget faren at en medisinflaske sto åpen på soverommet. Han var sent ute til jobb så han ba konen om å skru korken på flasken og gjemme den bort. Moren som var opptatt på kjøkkenet glemte hele medisinflasken.

Som alle toåringer var denne gutten nysgjerrig. Han fikk øye på flasken og ville leke med den. Han var så fascinert av fargen på innholdet at han drakk opp all vesken som var i flasken. Dette var en sterk medisin som var beregnet til voksne i små doser.

Gutten kollapset, moren fant han og dro til sykehuset i all hast. Gutten døde på sykehuset. Moren var lamslått; hun var skrekkslagen. Hvordan skulle hun kunne se sin mann i øynene?

Da faren kom til sykehuset og fikk se sin døde sønn, så han på konen sin og sa fire ord.

Hva tror du disse fire ordene var?

Mannen sa bare, «Jeg elsker deg kjære».

Mannens totalt uventede svar var en proaktiv reaksjon. Sønnen er død. Han kan aldri få livet tilbake. Det er ikke noe poeng i å finne ut hva moren hadde gjort gale. Uansett, om han bare hadde tatt seg tid til å fjerne flasken, ville dette aldri skjedd.

Det var ingen vits i å skylde på hverandre. Hun hadde også mistet sitt eneste barn. Det hun nå trengte var råd og sympati fra mannen sin. Det var akkurat det han ga henne.

Veldig ofte bruker vi tid og energi på å finne ut hvem som er ansvarlig, eller hvem som har skylden. Uansett om det er i et forhold, i en jobb eller med venner så glemmer vi lett å gi hverandre støtte.

Når man tenker etter, burde ikke det å tilgi noen vi elsker være det letteste i verden?

Ta vare på det du har. Ikke forsterk smerte, sjalusi og lidelse ved å holde igjen tilgivelse.

Gi slipp på misunnelse, sjalusi, motstand mot å tilgi, egoisme og frykt og du vil finne ut at ting ikke er så vanskelig som du tror. Om alle hadde sett på livet med dette perspektivet, ville det være færre problemer i verden.

Del dette med dine venner og familie. 

 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com