Hjem NyheterTruecrime Sønnen er fremmedkriger for Putin – faren svarer med å slå hånden av ham 

Sønnen er fremmedkriger for Putin – faren svarer med å slå hånden av ham 

Britiske Ben Stimson sa til faren at han reiste til Russland for å bli lærerassistent. I stedet har han sluttet seg til Putins hær. Faren, Martin Stimson, svarer med å slå hånden av sønnen.

Ben Stimson bodde hjemme hos faren Martin i åtte måneder etter at han kom ut av fengsel, der han hadde sonet en straff etter at han i 2015 sluttet seg til pro-russiske separatister øst i Ukraina. I februar dro han tilbake til Russland. Nå kjemper Ben med Pyatnashka-brigaden. Faren er sjokkert. Han forteller ifølge Daily Star at sønnen slettes ikke er noen tøffing, og tanken på ham som soldat er ifølge faren bare latterlig.

– Han ønsket aldri å bli med i den britiske hæren, han var mer en øko-krigertype som dro til protester og klatret opp i trær… den slags. Han kom ut av fengselet i fjor og bodde her mens han så etter et sted å bo. Men han fant ingen steder som passet budsjettet. Da han var hjemme var han som en eremitt, og holdt seg stort sett på rommet sitt, sier faren ifølge Daily Star til Mail Online. 

BBC opplyser at Stimson trolig er i Donbas-regionen, som er under russisk okkupasjon. Ben Stimsons far sier at han har kuttet all kommunikasjon med sønnen.

Ben Stimson
Ben Stimson (til venstre) har reist tilbake til Russland etter å ha sonet fengsel for å ha vært med i en pro-russisk milits.

– Hver mann tar sitt valg, mange av oss, de utenlandske frivillige, har valgt å komme over til denne siden, til den russiske siden, sier Ben Stimson ifølge BBC i en video som er lagt ut på Youtube

Når kringkasteren snakker med faren, Martin Stimson, forteller han at han ble helt forferdet over å høre at sønnen kjemper for Russland.

– Jeg har ingen kontroll over ham, han er en 48 år gammel mann, sier faren. 

Sammen med en høyreekstreme Aiden Minnis, er Ben Stimson antatt å være de to første britiske statsborgerne som har valgt å kjempe for Putin siden han beordret fullskala invasjon av Ukraina i februar 2022.

Den tidligere etterretningsoffiseren Philip Ingram sier at beslutningen om å kjempe for Russland er å signere sin egen dødsdom. Han viser til at den russiske militære ledelsen bruker troppene sine som kanonfôr mot ukrainsk forsvar.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com