onsdag, august 12, 2020

Sønnen blir irritert på sin glemske far – Da finner faren frem et gammelt minne

Mest lest nå

Avlyser fadderuken i Oslo

De siste dagene har det vært rettet stor oppmerksomhet mot festing, smittespredning og fadderuken. Nå har BI Oslo valgt å avlyse....

En 80 år gammel mann satt i sofaen sammen med sin 45 år gamle høyt utdannede sønn. Plutselig landet en kråke like utenfor vinduet.

Faren spurte sønnen, «Hva er det?» Sønnen svarte: «Det er en kråke.»


Noen minutter senere spurte faren for andre gang: «Hva er det?» Sønnen sa: «Far, jeg har akkurat fortalt hva det er. Det er en kråke.»

Etter en liten stund, spurte den gamle mannen for tredje gang: «Hva er det?»

Nå kunne man høre en oppriktig irritasjon i sønnen toneleie da han på ny svarte: «Det er en kråke, en kråke.» Litt etter spurte faren for fjerde gang. «Hva er det?»

Nå ropte sønnen til sin far: «Hvorfor fortsetter du med å spørre meg det samme spørsmålet om og om igjen, selv om jeg har fortalt deg det så mange ganger? Det er en kråke. Er du ikke i stand til å forstå dette?»

Etter litt gikk faren til rommet sitt og kom tilbake med en gammel fillete dagbok, som han hadde hatt siden hans sønn ble født.

Han åpnet en side i boken, og ba sønnen om å lese.

Sønnen leste følgende fra dagboken:

«I dag satt min lille sønn på tre år sammen med meg i sofaen. Plutselig landet det en kråke utenfor vinduet. Min sønn spurte meg 23 ganger om hva det var, og jeg svarte ham alle 23 ganger at det var en kråke. Jeg klemte ham kjærlig hver gang han spurte meg det samme spørsmålet. Jeg følte ingen irritasjon selv om han spurte om det samme hele tiden. Jeg følte bare kjærlighet for mitt lille barn.»

Når foreldrene dine blir gammel, ikke se på dem som en byrde. Ikke bli irritert når de glemmer eller roter litt. Behandle dem med respekt, vær ydmyk og snill ovenfor de som har oppdratt deg.

Del gjerne videre med familie, venner og ikke minst foreldre! 

130,383FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter