Hjem Helse Sønnen til hoppsjefen åpner seg om veien ut av rus: Håper erfaringene hans kan hjelpe andre

Sønnen til hoppsjefen åpner seg om veien ut av rus: Håper erfaringene hans kan hjelpe andre

Sindre Bråthen kommer fra en av Norges mest kjente idrettsfamilier. Den tidligere skihopperen, Clas Brede Bråthen, som siden 2004 har vært sportsjef for hopplandslaget er faren hans. Nå forteller de brutalt ærlig om Sindres vei ut av rusen, fordi de ønsker å gjøre en forskjell for andre.

Det var Sindres storesøster Silje som fikk sjokktelefonen: Sindre lå i respirator. Han hadde allerede ruset seg i tre år, men det var først da han lå på sykehuset med hjertestans at familien skjønte hva han drev med. Gutten som tidligere hadde drevet med både hopp og fotball begynte å drikke hver eneste dag i russetida. En måned før han skulle i militæret prøvde han narkotisk sopp. Deretter avanserte han til kokain og andre syntetiske rusmidler. 

– Jeg hadde det kjempegøy. Etter forsvaret jobba jeg på kinoen i Drammen, men jeg levde for kveldene jeg kunne feste. Da gikk det i mange slags stoffer hver gang, forteller Sindre Bråthen til NRK

Clas Brede Bråthen
Sindre er sønnen til hoppsjef Clas Brede Bråthen (bildet). Foto: Privat

Han satt i underetasjen og ruset seg mens han spilte dataspill etter jobb. Han var avhengig. En festkveld segnet han om. Hjertet hadde stoppet. Hopp-toppen Clas Brede Bråthen fikk den forferdelige meldingen fra datteren mens han var på et renn på Rena. 

– Jeg var på et hopprenn på Rena. Datteren min Silje ringte og fortalte at hun var på Ahus (Akershus universitetssykehus). Sindre levde, men hadde tatt overdose, forteller Clas Brede Bråthen til Dagbladet som også har omtalt den sterke historien Sindre sier han vil gå ut med fordi han ønsker å utgjøre en forskjell for andre.

Sindre Bråthen
Sindre slet med rus. Foto: Privat

Clas Brede Bråthen sier han i etterkant har tenkt han kanskje var ekstremt naiv. Samtidig var rus- og partymiljøet veldig fjernt fra det ungdomsmiljøet han kjenner til. 

Vi har tidligere skrevet om den tidligere politimannen Ronny Rene Raveen, som står bak Instagram-kontoen Ronnyrecovery. Etter flere år som rusmisbruker bruker han nå åpenhet i håp om at hans erfaringer kan hjelpe andre. Det er han som til slutt når inn til Sindre. 

Ronny stilte spørsmålet som til slutt fikk vekket Sindre:

– Vil du egentlig leve, Sindre?

Sindre visste ikke helt. Men Ronny hadde gjort inntrykk, og hadde en historie Sindre kunne relatere seg til. De to har jobbet sammen, og sakte men sikkert har Sindre begynte å finne igjen glede i hverdagen mens han har fulgt rådene til Ronny. Nå står han der hvor det rett og slett er for mye å miste til å ikke fortsette et rusfritt liv.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com