Hjem Kjendisnytt Sophie Elise avslører endelig babynavnet

Sophie Elise avslører endelig babynavnet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Etter en periode med stor spenning blant hennes følgere, har influenseren Sophie Elise, født Sofie Steen Isachsen, nå delt navnet på sin nyfødte sønn.

Sophie Elise, som er en av Norges mest kjente influensere, og hennes partner Vegard Jørstad, ønsket sønnen velkommen til verden mandag morgen klokken 08.50.

Det har lenge vært hemmeligholdt hva den lille skulle hete, selv om Isachsen har referert til sønnen som «baby H» på sine sosiale medier gjennom graviditeten. I en oppdatering på Snapchat tidligere denne uken avslørte hun endelig at sønnen har fått navnet Helmer.

«Endelig er dagen her hvor vi avslører navnet til baby H. Er spent jeg, selv om jeg åpenbart har visst om navnet lenge,» skrev hun på Snapchat.

Sophie Elise har også uttalt at de ønsket et navn som vil passe gjennom alle stadier av livet – fra spedbarn, gjennom ungdomsårene, og som voksen.

«Jeg ville ikke ha et typisk influensernavn,» forklarte hun.

Valget falt på Helmer, et navn som er tradisjonelt, men ikke blant de mest brukte. Hun har tidligere uttalt at navnet måtte fungere godt på engelsk, ettersom dette var viktig for paret.

Den første tiden som nybakte foreldre har vært følelsesladet for Sophie Elise.

«Jeg var veldig i sjokk da han kom ut og det tok meg ganske mange timer å lande etterpå. Jeg klarte ikke å forstå at HAN var min baby,» delte hun fra sin Snapchat-profil kort tid etter fødselen.

Hun kan også avsløre at kjæresten har tatovert forbokstaven hennes (S) og Helmer (H) på hver sin side av armen.

Foto: Skjermdump Snapchat

Opprinnelse og Betydning av Helmer

  • Tysk opprinnelse: Helmer er et gammelt tysk navn som opprinnelig stammer fra de gammelhøytyske ordene «helm» som betyr «hjelm» og «heri» som betyr «hær». Sammensetningen av disse ordene gir navnet betydningen «kriger med hjelm» eller «hærfører».
  • Nordisk adopsjon: Selv om navnet er av tysk opprinnelse, har det blitt adoptert og tilpasset i de skandinaviske språkene, hvor det også har blitt ganske populært, spesielt i Sverige og Norge.

Bruk og Popularitet

  • I Tyskland: I Tyskland var navnet mer vanlig i eldre tider, men det sees sjeldnere i bruk i dag.
  • I Skandinavia: Som nevnt tidligere, har navnet vært i bruk i Skandinavia og holder seg innenfor den tradisjonelle navneskatten, selv om det ikke er blant de mest populære navnene i dag.

Kulturelle Referanser og Notable Personligheter

  • Helmer Hanssen: En annen kjent bærer av navnet var Helmer Hanssen, som var en av Roald Amundsens nøkkelmenn under ekspedisjonen til Sydpolen.
  • Helmer Osslund: Som nevnt tidligere, var Helmer Osslund en anerkjent svensk maler, kjent for sine landskapsmalerier, spesielt fra Norrland.

Navnet Helmer bærer altså med seg en rik historie og en sterk betydning både i tysk og skandinavisk kultur. Det er et godt eksempel på hvordan navn kan vandre mellom kulturer og tilpasses over tid, og fortsatt beholde sin opprinnelige styrke og karakter.

Med avsløringen av navnet Helmer, kan Sophie Elise og Vegard nå se frem til å forme livet sammen med sin sønn, med all den glede og de utfordringer det innebærer å være foreldre.

  1. jente
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com