Hjem Dyr Sør-Afrika vil forby oppdrett av løver for underholdning

Sør-Afrika vil forby oppdrett av løver for underholdning

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sør-Afrikanske myndigheter vil nå forby oppdrett av løver for underholdning. Den kontroversielle industrien aler opp løver til troféjakt i inngjerdede områder og for at turistene skal få klappe løveunger.

Beslutningen kommer etter publiseringen av en to-årig studie om den kontroversielle praksisen med oppdrett av løver i fangenskap, skriver BBC. Studien konkluderte med at praksisen utgjør en risiko for bevaringsarbeidet av ville dyr, og at praksisen er skadelig for ville dyr.

– Det flertallet i rapporten sier om oppdrett av løver i inngjerdede områder er at vi må slutte med dette, og at vi må reversere temmingen av løver og oppdrett i fangenskap, sa landets miljøminister Barbara Creecy ifølge BBC.

ABC News skriver at det er hundrevis av anlegg over hele Sør-Afrika som lovlig aler opp tusenvis av løver, så vel som andre store kattedyr. I enkelte av anleggene bor dyrene i små innhegninger, under forhold som absolutt ikke er tilfredsstillende.

Ungene blir skilt fra mødrene bare dager etter fødselen, så de voksne løvinnene kontinuerlig kan avles på.

Løvevalpene blir så alt opp av mennesker, og temmet slik at de ikke vil være farlige for turistene som kommer og klapper dem.

Når de blir for store til at det et trygt å la løvene møte turistene, blir de enten benyttet til videre avl, solgt til troféjakt i inngjerdede områder eller drept og omgjort til luksusartikler. Løveben, -tenner og –klør blir vanligvis sendt til Asia der de benyttes som smykker.

Til tross for at rapportens anbefalinger kan sette sinnene i kok i landets jaktindustri valgte regjeringen likevel å følge anbefalingene.

– Vi vil ikke ha oppdrett i fangenskap, jakt i fangenskap eller klapping av fangede løver og deres avkom, sier Creecy.

Hun sa samtidig at den regulerte jakten på ville løver i naturen kan fortsette. Det er en lukrativ kilde til turistinntekter for landet.

Opptil 8.000 løver antas å leve i fangenskap i Sør-Afrika. Til sammenligning er det 3.500 ville løver i landet.

Panelet som står bak studien fikk i oppgave å gjennomgå lover og reguleringer rundt løver, leoparder, neshorn og elefanter.

Samtidig som Sør-Afrika nå forbyr oppdrett av løver til underholdningsformål gjør landet det også klart at de ikke vil protestere mot et internasjonalt forbud mot handel i horn fra neshorn og elfenben.

Komiteen som står bak rapporten som har sett på lov- og reguleringsarbeidet for en rekke dyrearter anbefalte også at miljøvernminister Creecy rådfører seg med andre land i regionen for å avgjøre hvordan eksisterende lagre av horn fra neshorn og elfenben kan destrueres.

Creecy understreket at anbefalingene regjeringen har valgt å komme med ikke er rettet mot jaktindustrien, men at implementering av forslagene tvert om vil resultere i en forbedring av Sør-Afrikas internasjonale omdømme og gjøre landet til et enda mer konkurransedyktig mål for økoturisme og ansvarlig jakt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com